Planinarsko društvo Obzova

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Dobrodošli

obzova no bgOvdje možete naći sve informacije vezane uz rad društva, pogledati na kojim smo izletima do sada bili i kako smo se proveli te koji su nam izleti i projekti u planu u budućnosti.

Nadolazeći izlet

 

...uskoro...

Eko akcija Omišalj 02.04.16.

Eko – akcija uvala Vodotoč - rt Kijac (Omišalj)

Datum: 02.04.2016.

Dan: subota

Mjesto i vrijeme okupljanja: Kafić u sklopu centra KONZUM u Omišlju u 9:30

Prijevoz : osobni automobili

Područje: Obalni pojas na ~ 700 metara dugačak, do granice s autokampom

Informacije i prijave: Dragan Nišler, 0981873209

Opis: Općina Omišalj kao jedan od uvjeta za dodjelu sredstava udrugama koje imaju sjedište, odnosno registrirane su Općini Omišalj, traži od istih organiziranje akcija na području Omišlja i Njivica koje se većinom odnose na čišćenje okoliša. Svaka od udruga predloži lokaciju na kojoj želi djelovati.

Prijedlog je da PD Obzova ove godine ispuni tu obavezu tako što će organizirati čišćenje otpada na obalnom pojasu istočno od granice s autokampom Pušća pa do rta Kijac.

Radi se o krševitom području od ~ 700 metara s rijetkom makijom (zbog jakih udara bure). Otpad je većinom plastika u svim oblicima koju je donijela bura, ostavili neodgovorni izletnici, ili izbacilo more. Otpad bi se skupio u plastične vreće koje bi se zatim ostavile uz stazu tako da do njih može doći vozilo za prikupljanje otpada. Područje je relativno male površine i s relativno malo smeća, tako da je dovoljno sat-dva da se isto odradi. Općina osigurava plastične vreće za otpad, rukavice i iznos do 300 kuna za troškove marende. Poželjno je ipak da se rukavice donesu sa sobom za svaki slučaj. Nema potrebe za radove na rezanju granja i slično, nego se isključivo radi o skupljanju otpada rukama. Nisu potrebni nikakvi alati.

Do opisanog područja vodi prohodna požarna cesta. Auti se mogu ostaviti na platou kod rampe (blizu prostora gdje su smješteni kontejneri za smeće).

Napomena: ▲ odgovarajuća odjeća i obuća

Radi planiranja opreme i marende prijaviti se na vrijeme!

U SLUČAJU LOŠEG VREMENA AKCIJA SE ODGAĐA