Planinarsko društvo Obzova

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Dobrodošli

obzova no bgOvdje možete naći sve informacije vezane uz rad društva, pogledati na kojim smo izletima do sada bili i kako smo se proveli te koji su nam izleti i projekti u planu u budućnosti.

Posljednji izlet

 

21.02. Žbevnica

 

 

Nadolazeći izlet

Vrbnički đir 14.01.17.

 
Dan: subota, 14. 01. 2017.
Vodič: Stjepan Janeković 092 114 7500
Okupljanje: Vrbnik, pod Čerenec u 10 h, kod vinarije Katunar skrenuti desno na obilaznicu, nakon ca. 800 m na raskrnici za Vrbnik parkirati auto.
Težina puta: lagana kamenita staza, djelomično po makadamu, ukupni uspon oko 500 m, dužina staze 11 km, ukupno vrijeme hoda 3:30-4 h.
 
Opis staze: počinje s malo oštrijim usponom od 2 km po makadamskoj širokoj stazi, zatim spust u uvalu pored lokve Tohoraj, slijedi lagani uspon po uskoj stazi u uvali do Pod Mali Hlam. 500 m dalje nalazi se (suhi) izvor Vele Rike sa žigom i stari hrast. Slijedi vrlo strmi uspon oko 100 m na Mali Hlam 446 m čiji vrh je nažalost u električnoj ogradi radi jednog bika koji bi mogao biti u blizini. U blizini je lijepi vidikovac Hlam 425 m s pogledom na Vinodol. Staza se zatim spušta do Čičišća gdje napuštamo markaciju i idemo na novo probijeni vatrogasni put, s lijepim vidicima na Vrbnik i vrbničko polje, do iznad Tohoraja i silazimo do startne točke.
 
Oprema: primjerena odjeća za hodanje po kamenitom terenu, okrepa i piće iz ruksaka, planinarska, zdravstvena i osobna iskaznica.
 
U slučaju nepogodnog vremena izlet se odgađa.
 
IZLET JE NA VLASTITU ODGOVORNOST!