Planinarsko društvo Obzova

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Dobrodošli

obzova no bgOvdje možete naći sve informacije vezane uz rad društva, pogledati na kojim smo izletima do sada bili i kako smo se proveli te koji su nam izleti i projekti u planu u budućnosti.

Nadolazeći izlet

 

...uskoro...

Bosna i Hercegovina 23.06. - 26.06.16.

VIA – TURISTIČKA AGENCIJA IZ RIJEKE I PD OBZOVA KRK

 U SURADNJI S PLANINARSKIM DRUŠTVIMA DUGA – RIJEKA I STRILEŽ – CRIKVENICA

ORGANIZIRAJU PLANINARSKO-TURISTIČKI IZLET U

BOSNU I HERCEGOVINU

NA PROKOŠKO JEZERO I VRANICU

(23. – 26. 6. 2015.)

PROGRAM  IZLETA:

Četvrtak, 23. 6. – Polazak iz Rijeke unajmljenim autobusom: 12:00 sati Jelačićev trg, 12:45 sati Krčki most, 13:00 sati Crikvenica. Nastavak u pravcu Senja, Žute Lokve pa autocestom Dalmatina do bosansko-hercegovačke granice i dalje do Buškog jezera. U Podgradini susret s prijateljima iz PD Kamešnica Livno. Večera, druženje i noćenje.

Petak, 24.6. – Poslije doručka krećemo preko Kupreškog polja u Bugojno i dalje u Uskoplje / Gornji Vakuf . Naš autobus ostaje u Uskoplju, a mi unajmljenim vozilima stižemo na Radovinu (1485 m) do obnovljenog planinarskog doma UP „Raduša“ Uskoplje, smještenog uz bistri Vrljički potok. 

Nakon kratkog odmora i smještaja u domu

A grupa ide na vrh Ločika (2101 m) uživati u pogledu na Prenj, Čvrsnicu, Vran planinu i najviši vrh Vranice (5 - 6 sati s pauzama).

B grupa može šetati po Radovini s lokalnim vodičem uz lijepe planinske kućice, potoke i vidikovce. Na povratku večera i druženje u domu. Noćenje (obavezna vreća za spavanje!).

Subota, 25. 6. Poslije doručka polazak na planinarske ture:

A  grupa ide na cjelodnevno „krstarenje“ vrhovima Vranice (svi vrhovi preko 2000 m). Prvi na tom putu je vrh Treskavica (2023 m), slijedi spuštanje na Prokoško jezero (1670 m) , pa uspon na prijevoj do vrha Krstac (2069 m), od kojeg nastavljamo do najvišeg vrha Vranice Nadkrstac (2112 m)  i dalje prema Rosinju (2059 m), zadnjem u nizu vrhova viših od 2000 mnv. Slijedi spuštanje na Radovinu, večera i noćenje

B grupa  ide na Prokoško jezero (3 h lagane šetnje). Odvažni se mogu i okupati. U dogovoru s vodičem i prema trenutačnom raspoloženju, mogu se i uspeti na neki od vrhova Vranice.

Vodiči: Marino Vidović  GSS HBŽ (za A grupu) i Stipo Martinović UP Raduša Uskoplje (za B grupu)

Nedjelja, 26. 6. Nakon doručka na Radovini vraćamo se natrag u Uskoplje. Na tom se putu nalazi  Ždrimački slap, visok oko 29 metara, pa ćemo tu napraviti kratku foto-pauzu. U Uskoplju se ukrcavamo u autobus i nastavljamo put za Visoko kako bi posjetili Bosanske piramide Sunca. Povratak u Rijeku uz usputno zadržavanje na nekoj od zanimljivih lokacija radi razgledavanja i ručka. Dolazak u kasnim noćnim satima.

CIJENA PRIJEVOZA: 450,00 KN

U cijenu prijevoza uključeno je:

·         prijevoz modernim autobusom Rijeka – Buško jezero – Uskoplje – Visoko – Rijeka

·         putno osiguranje, osiguranje prtljage, vođenje izleta

·         planinarski vodiči.

CIJENA SMJEŠTAJA I OSTALOG: 400,00 KN

U cijenu smještaja i ostalog uključeno je:

·         večera, noćenje i doručak u Podgradini,

·         dva polupansiona na Radovini (večera, noćenje i doručak)

CIJENA  NE UKLJUČUJE:

·         ulaznicu za Bosanske piramide Sunca i podzemne tunele (10 KM = 40 kn)

PLANINARSKA OPREMA ZA PLANINARSKU TURU: Standardna planinarska oprema za

visoko gorje u ljetnom razdoblju: manji ruksak za ture, čvrste planinarske cipele, vjetrovka, košulja,

brzosušeće majice, flis, zaštita od sunca i vjetra, duge hlače, pokrivalo za glavu, rukavice, osobna apoteka, prva pomoć, lončić, pribor za jelo, teleskopski hodački štapovi, baterijska svjetiljka. Predvidjeti hranu za ture i 2,5 litre pića.

PRTLJAGA: Osobnu prtljagu za putovanje spakirati u putnu torbu ili kovčeg, ponijeti manji ruksak

za 1-dnevnu planinarsku turu, dokumente i novac zasebno (za put u BiH dovoljna je osobna iskaznica ili putovnica), predvidjeti hranu i piće za putovanje. Poželjno ponijeti udobnu obuću za put i pješačenje po turističkim lokalitetima (treking tenisice).

DOKUMENTI: Osobna iskaznica (za prelazak granice), važeća planinarska iskaznica, zdravstvena iskaznica.

Odazivom na planinarski izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča.

Napomena:

U slučaju objektivnih okolnosti na terenu moguća je promjena u programu putovanja i planu puta.

Organizator zadržava pravo na promjenu cijene ako se promijeni cijena smještaja i prijevoza te ako dođe do značajnije tečajne razlike između kune i konvertibilne marke.

Službeni organizator putovanja:

VIA - turistička agencija

Zgrada Jadrolinije Riva 16 (međukat) 51000 Rijeka, Hrvatska

tel/fax. +385 51 331 941e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

OPĆI UVJETI I NAPOMENE ZA PLAĆANJE:

Akontaciju u iznosu od 450 kn moguće je uplatiti najranije 15. 3. 2015., a najkasnije do 20. 4. 2015. Postoji mogućnost plaćanja prijevoza u dvije rate na sastancima društava koja organiziraju izlet.

Plaćanje za smještaj i ostalog: tijekom izleta.

Učesnik može otkazati izlet najkasnije 30 dana prije polaska. Nakon toga zadržavamo pravo na obeštećenje prijevoza u vrijednosti od 450,00 kuna ili učesnik mora naći zamjenu.

Organizator izleta: Diana Matešić (PD Obzova), mob: 098 425 793, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Suradnici: Ivan Šporčić (PD Duga), mob: 091 581 0288, Marijana Mužević (PD Strilež),  mob: 099 237 6266