Planinarsko društvo Obzova

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Dobrodošli

obzova no bgOvdje možete naći sve informacije vezane uz rad društva, pogledati na kojim smo izletima do sada bili i kako smo se proveli te koji su nam izleti i projekti u planu u budućnosti.

Nadolazeći izlet

 

...uskoro...

Sjeverni Velebit 02.07.-03.07.16.

 
Datum: 2. i 3. 7. 2016. g. ( subota i nedjelja )
Prijevoz: osobni automobili
Mjesto okupljanja: benz. post. Tifon ( iza Krčkog mosta )
Planinarenje: 6 - 7 sati dnevno,
Vodič: Ibro Veletanlić , mob. 091/794 10 91
Javiti se do 25.6. radi rezervacije smještaja
 
Opis puta:
 
1. dan       
Od Tifona se vozimo na relaciji Crikvenica - Senj - Sv Juraj. 200 iza Sv. Jurja lijevo skrećemo  na pl. cestu i nakon 14 km. dolazimo u selo Oltare ( 940 m n/v ) a odatle se vozimo još 17 km.  do parkinga ispod pl. doma na Zavižanu ( 1594 m n/v ) U međuvremenu , na području Babić Siće ulazimo na područje Nac. parka Sj.Velebit gdje moramo kupiti ulaznice. Od parkinga započinje naša planinarska avantura. Vraćamo se Zavižanskom cestom u smjeru Oltara oko i nakon 15-ak min. hoda odvajamo se desno u šumu na stazu koja vodu prema Malom Rajincu ( 1699m n/v ) prvom cilju našeg izleta.
Nakon 20-ak min. izlazimo na travnatu visoravan Jezera , a 10 min. kasnije stižemo na Buljevac, prijevoj između Zalovačkog bila i Zavižanskog Pivčevca  ( 1676 m n/v ) Tu je križanje više putova. Mi ćemo nastaviti poludesnom varijantom jer je pogodnija i lakša, a pretežno vodi šumom do Generalskog doca. Idemo dalje do spoja sa drugom stazom koja vodi prema vrhu, a odavde još pola sata strmijim usponom  stižemo na vrh M. Rajinca.
Povratak je istim putem do križanja za Zav. Pivčevac. Penjemo se na ovaj vrh i preko njega se spuštamo na Zavižansku cestu kojom se vraćamo u Pl dom Zavižan.
 
2. dan     
Ustajanje u 6.30 sati. Nakon obavljene higijene i doručka krećemo prema Rossijevoj kolibi ( skloništu ). Iz doma se spuštamo Zav. cestom jedan i pol km. do odvojka za nadaleko poznatu Premužićevu stazu kojom prolazimo podnožjem Rožanskih kukova i , nakon 2 sata dolazimo do odvojka za Gromovaču ( 1676 mn/v ) najvišeg vrha  R. k. Uspon na Gromovaču traje oko pola sata. Prvo se uspinjemo kroz šumu, zatim kroz klekovinu, a sam vrh je gola stijena sa koje se pruža prekrasan pogled na veličanstveni kameni labirint R.k. more i otoke... Spuštamo se na Prem. stazu i nastavljamo još oko sat hoda do Ros. kolibe gdje ćemo napraviti odmor. Nakon odmora ( po dogovoru ) možemo produžiti P. stazom do stijene Crikvena ( 1641 m n/v ) Uspon na sam vrh traje 5 min.
Povratak je istim putem do naših auta.
 
Oprema: standardna pl. oprema ( gojzerice, duge hlače, štapovi, VREĆA za spavanje ( obvezna ) dosta vode... Sa sobom ponijeti osobnu, zdravstvenu i planinarsku iskaznicu sa plaćenom članarinom za tekuću god.
                     
Prijavom na izlet svaki učesnik POTVRĐUJE da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu te da pristupa izletu NA VLASTITU ODGOVORNOST.
U slučaju lošeg vremena ili nekih drugih, nepredviđenih okolnosti može doći do promjena plana ili otkazivanja izleta.