Planinarsko društvo Obzova

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Dobrodošli

obzova no bgOvdje možete naći sve informacije vezane uz rad društva, pogledati na kojim smo izletima do sada bili i kako smo se proveli te koji su nam izleti i projekti u planu u budućnosti.

Nadolazeći izlet

 

...uskoro...

Karavanke (SLO) 24.06. - 26.06.16.

Stol 2236m, Golica 1834m i Dovška Baba 1891m

Karavanke su planinski masiv između Slovenije i Austrije. Dugačak 120 km, pripadaju najdužim europskim masivima. Zajedno s Kamniškim i Savinjskim alpama čine prirodnu granicu između Koruške i Gorenjske. Karavanke nude dobru priliku za planinarenje s brojnim planinarskim domovima. Mnogi od vrhova pružaju dobar pogled na austrijsku i slovensku stranu. Austrijska strana je kamenita i strma, dok je slovenska strana manje strma, prekrivena smrekovom šumom, klekovinom i na višim visinama travom.

Datum: 24. - 26. lipnja 2016

Okupljanje: Vrata Jadrana, petak, 18 sati

Smjer i trajanje hoda:

Dan

Smjer

Sati hoda

Težina puta

petak

Krk-Bled-Valvosorijev dom

 

 

subota

Valvosorjev dom-Stol-Golica

8

lagana i zahtjevna

nedjelja

Golica-Dovška Baba - Dovje

8

lagana i zahtjevna

Prijevoz: autima

Ljetna oprema: zaštita od sunca, dovoljno tekućine, gojzerice, jakna, štapovi, osobna i planinarska iskaznica

Karta: http://www.karavanke.eu/resources/files/pdf/Karavanke_zahod_mala.jpg

Opis puta:

Polazimo sa Vrata Jadrana u 18 sati. Autima vozimo 2,5 sata do Valvosorijevog doma pod Stolom  gdje ćemo noćiti. Slijedeći dan rano ustajemo i započinjemo uspon na Stol koji traje 3  sata. U poslijepodnevnim satima nastavljamo grebenom Karavanki do Koče na Guslici u kojoj imamo večeru, noćenje i doručak. Idući dan (nedjelja) slijedi nastavak puta po grebenu do Dovške babe i silazak u mjesto Dovje odakle se vraćamo lokalnom autobusom linijom u Žirovnicu.

Troškovi: spavanje u Valvosorijevom domu 12 eura, spavanje u Koči na Golici 10 eura, vinjeta 15 eura/auto, gorivo  45 eura/auto, bus Dovje-Žirovnica 5 eura

Vodič i vođa puta: Zoran Sekovanić, 098 624 366