Planinarsko društvo Obzova

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Dobrodošli

obzova no bgOvdje možete naći sve informacije vezane uz rad društva, pogledati na kojim smo izletima do sada bili i kako smo se proveli te koji su nam izleti i projekti u planu u budućnosti.

Nadolazeći izlet

 

...uskoro...

Veliki Kozjak 25.09.16.

Slike Stjepan

Slike Dragan N.

Slike Marijana

PD Alan-Veliki Kozjak 1629 m

Datum: nedjelja 25. rujna 2016.
 
Opis:
Polazište ovog planinarskog izleta je planinarski dom Alan na 1351 m. Od doma najprije slijedimo makadamsku cestu u smjeru Mrkvišta/Krasnog 1,5 km. Tu se ova makadamska cesta križa s onom koja vodi za Veliki Lubenovac, i na tom križanju skrećemo lijevo i nastavljamo tom cestom do skretanja na planinarsku stazu za uspon na Veliki Kozjak. Ovo skretanje je naznačeno smjerokazom i lako ga je uočiti. U nastavku staza nas vodi kroz visoku bukovu šumu. Pred sam završni uspon gubi se na dostignutoj nadmorskoj visini. Nakon depresije slijedi malo oštriji uspon najprije kroz bukovu šumu, zatim klekovinu i konačno po kamenjaru na sam stjenoviti vrh Velikog Kozjaka. Povratak idemo jednim dijelom po istoj stazi a zatim skrecemo na desno preko Velikog Lubenovca na Premužićevu stazu i spuštamo se stazom do busa na PD Alan.
Ukupna duljina staze iznosi 14 km, vrijeme hoda 5 – 6 h, ukupni uspon oko 380 m, zahtjevnost: srednje teška.
 
Polazak busa iz Krka u 7:00 h, postaja tifon 7:45 h, zatim magistralom do križanja iznad Jablanca i dalje brdskom cestom do planinarskog doma Alan. Polazak od doma u 10:00 h, V. Kozjak oko 13 h, povratak oko 16 h.
Na povratku odmor u Sv. Jurju, povratak u Krk oko 19 h.
 
Oprema: primjerena odjeća za planinarenje, gojzerice, štapovi, okrepa i voda iz ruksaka, planinarska, zdravstvena i osobna iskaznica.
 
Cijena izleta: bus 80,- kn, kalkulirano za 19 učesnika, ulaznica za NP Sj. Velebit 25,- kn
 
U slučaju lošeg vremena izlet se odgađa.
 
Prijave do zaključno srijede 20. rujna kod vodiča:
Stjepan Janeković 092 114 7500
 
Izlet je na vlastitu odgovornost!