Planinarsko društvo Obzova

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Dobrodošli

obzova no bgOvdje možete naći sve informacije vezane uz rad društva, pogledati na kojim smo izletima do sada bili i kako smo se proveli te koji su nam izleti i projekti u planu u budućnosti.

Nadolazeći izlet

 

...uskoro...

Staza kuša i krša 29.01.17.

Slike Stjepan - album 1

Slike Stjepan - album 2

Datum: 29.1.2017. (nedjelja)

Prijevoz: autobus (cijena 50 – 60 kn ovisno o broju putnika)

Polazak: 7:30 autobusna stanica Krk – 7:45 Plodine (Malinska) – 7:50 Kijac – 8:00 Omišalj

Vodiči: Diana Matešić i Marijana Mužević (PD Strilež)

Opis puta:

Pješačka staza počinje iza autobusne stanice u Jadranovu i uspinje se do prijevoja Orljak na 260 mnv a nakon toga nas vodi grebenom koji odvaja Vinodolsku dolinu od mora prema vrhu Sopalj 321 mnv.. Staza pruža divne poglede na Jadranovo, Dramalj i Crikvenicu, naš Krk i cijeli Kvarner, planine Velebit i Učku, jezero u Triblju, gradine u Driveniku i Grižanama. Posjetit ćemo ruševnu kapelu Sv.Kuzme koja je podignuta nad ostatcima veće ranosrednjovjekovne crkve, uz koju je postojalo i malo groblje. Prema raspoloženju ekipe i uvjetima na terenu, možemo nastaviti dalje stazom kuša i krša prema Kavranovoj steni 301 mnv i Crikvenici ili se spustiti u Dramalj, gdje će nas čekati autobus. Nakon pohoda možemo prošetati Crikvenicom i pogledati Veliku maškaranu povorku.

Trajanje ture oko 4 sata.  Nezahtjevna markirana planinarska staza. Kameniti teren

Oprema: primjerena planinarska odjeća i obuća, planinarska, zdravstvena i osobna iskaznica

Prijave: Diana Matešić (098 425 793), This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Prijavom na izlet svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.