Planinarsko društvo Obzova

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Dobrodošli

obzova no bgOvdje možete naći sve informacije vezane uz rad društva, pogledati na kojim smo izletima do sada bili i kako smo se proveli te koji su nam izleti i projekti u planu u budućnosti.

Nadolazeći izlet

 

...uskoro...

Guslica i Snježnik 11.02.17.

Slike Stjepan

Slike Ibro

PLATAK (Mali Dom) – GUSLICA - MEĐUVRHI - SNJEŽNIK

Datum:  11.2.2017., subota, polazak: u 7:30 Tifon, most ili 8:30,  Mali Dom

Odredište: PLATAK (Mali dom) – SNJEŽNIK (1505 m) - MEĐUVRHI (1450 m) -– GUSLICA (1490m) - PLATAK (Mali Dom)

Prijevoz: osobni automobili

Vrijeme trajanja: 5- 6 sati

Zahtjevnost: lagano - markirane staze

Od Malog doma pratimo planinarske oznake prema velikom domu i Snježniku. Nastavljamo preko grebena, Međuvrha i Guslice, i vraćamo se nazad do Malog doma.

Zahvaljujući izdvojenom položaju i visini, Snježnik je jedan od najljepših vidikovaca u Hrvatskoj. Osobito su dojmljivi vidici na Risnjak, slovenski Snežnik, Obruč, Učku i Riječki zaljev. Na vrhu je metalni žig. Snježnik je slikoviti kameniti greben okružen strmim livadama. Ime je dobio po velikim količinama snijega koji se, unatoč blizini mora, zadržava sve do kasnog proljeća. U neposrednoj blizini vrha nalaze se prirodna staništa krškog runolista, a 16 m ispod vrha je planinarska kuća Snježnik (2'). Vršno područje Snježnika obuhvaćeno je granicama Nacionalnog parka Risnjak.

Poslije izleta tko želi može ručati u Malom domu.

Napomena : Zimska oprema, krplje tko želi.

Izlet je na vlastitu odgovornost.

Informacije i prijave: do četvrtka 9.2.2017., na sastanku u DC Kijac  9.2. u 18 h, France Chopinet 099 67 65 339, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.