Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

PD Alan - V. Kozjak 08.06.14.

Slike Stjepan 

Slike Dragan N.

PD Alan-Veliki Kozjak 1630 m

Izlet broj: 126

Datum: nedjelja 8. lipnja 2014.
 
Opis: Polazište ovog planinarskog izleta je planinarski dom Alan na 1351 m. Od doma najprije slijedimo makadamsku cestu u smjeru Krasnog 1,5 km. Tu se ova makadamska cesta križa s onom koja vodi za Veliki Lubenovac, i na tom križanju skrecemo lijevo i nastavljamo tom cestom do skretanja na planinarsku stazu za uspon na Veliki Kozjak. Ovo skretanje je nazna eno smjerokazom i lako ga je uočiti. U nastavku staza nas vodi kroz visoku bukovu šumu. Pred sam završni uspon gubi se na dostignutoj nadmorskoj visini. Nakon depresije slijedi malo oštriji uspon najprije kroz bukovu šumu, zatim klekovinu i kona no po kamenjaru na sam stjenoviti vrh Velikog Kozjaka. Povratak idemo jednim dijelom po istoj stazi a zatim skrecemo na desno preko Velikog Lubenovca na Premužićevu stazu i spuštamo se stazom do busa na PD Alan.
 
Ukupna duljina staze iznosi 17 km, vrijeme hoda 6 – 7 h, ukupni uspon oko 380 m,zahtjevnost: srednje teška.
 
Polazak busa iz Krka u 7:00 h, postaja tifon 7:45 h, zatim magistralom do križanja iznad Jablanca i dalje brdskom cestom do planinarskog doma Alan. Polazak od doma u 10:00 h, V. Kozjak oko 13 h, povratak oko 16 h. Na povratku odmor i maneštra u Sv. Jurju, povratak u Krk oko 19 h.
 
Oprema: primjerena odjeca za planinarenje, gojzerice, štapovi, okrepa i voda iz ruksaka, planinarska, zdravstvena i osobna iskaznica. 
 
U slučaju malog broja prijava idemo autokaravanom.
 
Cijena izleta: bus 80, kn, kalkulirano za 25 učesnika.
 
U slučaju lošeg vremena izlet se odgađa. 
 
Prijave do zaključno srijede 4. 6. kod vodiča: 
Stjepan Janeković 092 114 7500 
Dragan Nišler 098 187 3209
Izlet je na vlastitu odgovornost!