Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Stara Baška - Vratudih 14.04.

Datum:14.04.2019.

Dan: nedjelja

Prijevoz : osobni automobili

Mjesto i vrijeme okupljanja:  Stara Baška - luka (8 I 30 sati)

Smjer: Stara Baška Stupna – Jasenova - Vratudih (Veliki Hlam)

            Povratak: Vratudih _ Ravna – Stara Baška (Luka)

Vrijeme hoda: 4-5 sati

Težina puta: Lagani označeni put (dio iz Stare Baške strmiji uspon)

Visinska razlika  324 m (459 m)

Vodič: Ibro Veletanlić (mob.091 7941091)

Opis puta

Iz luke u Staroj Baški idemo oko 500 m cestom do putokaza koji nas usmjerava na markiranu stazu. U početku, oko 500-600 m, imamo dosta strmi uspon. Međutim staza je lijepo izrađena u kamenitim serpentinama tako da sam uspon nije prezahtjevan.

Dolaskom na područje Stupna krajolik se potpuno mijenja. Iz klisurastog, kamenitog područja dolazimo na blago položene travnate pašnjake. Prelazimo preko područja Jasenova I dolazimo na prijevoj Vratudih (350 m n/v)

Po dogovoru, na licu mjesta, možemo produžiti stazom do Velikog hlama (482 m n/v)-

U svakom slučaju vraćamo se do prijevoja Vratudih i dalje, drugom stazom, preko lokve Šibenik i područja Ravno dolazimo ponovno u luku Stare Baške.

Oprema: standardna planinarska oprema (gojzerice obavezne, štapovi, kabanica za svaki slučaj). Sa sobom ponijeti osobnu, planinarsku i zdravstvenu iskaznicu te dovoljno vode.

Prijavom na izlet svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.