Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Staza Malog princa 04.09.22.

Slike Ibro

Staza Malog princa

Datum, dan: nedjelja,04.09.2022 .          

Vrsta prijevoza: osobni automobili

Mjesto i sat polaska: Tifon 7:00 sati

Povratak: u večernjim satima          

Cijena prijevoza u dogovoru s vozačem

Ukupno cca 400 km i 80 kn cestarina za oba smjera

Opis izleta:

Vožnja preko Senja i Žute Lokve gdje se uključujemo na autocestu do izlaza Sveti Rok uz usputno stajanje. Dolazimo do naše početne točke na cesti Gračac-Obrovac podno Crnopca.

Prvi dio staze nas vodi do skloništa Crnopac u trajanju do sat vremena, kod skloništa ćemo napraviti kraću pauzu te krećemo na kružnu Stazu Malog princa (gdje ćemo obići konobu, vidikovac, Zdenkovu jamu i prijeći preko kičme); trajanje oko 4 sata.

Crnopac je predio Južnog Velebita, koji je zbog svog krševitog terena vrlo atraktivan. Teren je pun jama, ponikvi i strmih litica, a staza Malog Princa je kružna i prolazi kroz stijene, preko stijena i kroz šumu. Staza je osigurana sajlama, klinovima i metalnim ljestvama. Tura je teška i zahtjevna i na mnogim se mjestima za penjanje ili spuštanje treba pomagati i rukama.

Rok prijave: subota, 03. 09.2022. do 16 sati

Zahtjevnost staze: kondicijski srednje zahtjevna, tehnički zahtjevno

Oprema: osnovna planinarska oprema, zaštita od kiše i vjetra te obavezna zaštita od sunca

Hrana i piće iz ruksaka, ponijeti dovoljno vode

Vodič: Alen Čančarević

Prijave i informacije: 098/92 49 391, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-u za tekuću godinu  te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.