Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Bosna i Hercegovina 23.06. - 26.06.16.

VIA – TURISTIČKA AGENCIJA IZ RIJEKE I PD OBZOVA KRK

 U SURADNJI S PLANINARSKIM DRUŠTVIMA DUGA – RIJEKA I STRILEŽ – CRIKVENICA

ORGANIZIRAJU PLANINARSKO-TURISTIČKI IZLET U

BOSNU I HERCEGOVINU

NA PROKOŠKO JEZERO I VRANICU

(23. – 26. 6. 2015.)

PROGRAM  IZLETA:

Četvrtak, 23. 6. – Polazak iz Rijeke unajmljenim autobusom: 12:00 sati Jelačićev trg, 12:45 sati Krčki most, 13:00 sati Crikvenica. Nastavak u pravcu Senja, Žute Lokve pa autocestom Dalmatina do bosansko-hercegovačke granice i dalje do Buškog jezera. U Podgradini susret s prijateljima iz PD Kamešnica Livno. Večera, druženje i noćenje.

Petak, 24.6. – Poslije doručka krećemo preko Kupreškog polja u Bugojno i dalje u Uskoplje / Gornji Vakuf . Naš autobus ostaje u Uskoplju, a mi unajmljenim vozilima stižemo na Radovinu (1485 m) do obnovljenog planinarskog doma UP „Raduša“ Uskoplje, smještenog uz bistri Vrljički potok. 

Nakon kratkog odmora i smještaja u domu

A grupa ide na vrh Ločika (2101 m) uživati u pogledu na Prenj, Čvrsnicu, Vran planinu i najviši vrh Vranice (5 - 6 sati s pauzama).

B grupa može šetati po Radovini s lokalnim vodičem uz lijepe planinske kućice, potoke i vidikovce. Na povratku večera i druženje u domu. Noćenje (obavezna vreća za spavanje!).

Subota, 25. 6. Poslije doručka polazak na planinarske ture:

A  grupa ide na cjelodnevno „krstarenje“ vrhovima Vranice (svi vrhovi preko 2000 m). Prvi na tom putu je vrh Treskavica (2023 m), slijedi spuštanje na Prokoško jezero (1670 m) , pa uspon na prijevoj do vrha Krstac (2069 m), od kojeg nastavljamo do najvišeg vrha Vranice Nadkrstac (2112 m)  i dalje prema Rosinju (2059 m), zadnjem u nizu vrhova viših od 2000 mnv. Slijedi spuštanje na Radovinu, večera i noćenje

B grupa  ide na Prokoško jezero (3 h lagane šetnje). Odvažni se mogu i okupati. U dogovoru s vodičem i prema trenutačnom raspoloženju, mogu se i uspeti na neki od vrhova Vranice.

Vodiči: Marino Vidović  GSS HBŽ (za A grupu) i Stipo Martinović UP Raduša Uskoplje (za B grupu)

Nedjelja, 26. 6. Nakon doručka na Radovini vraćamo se natrag u Uskoplje. Na tom se putu nalazi  Ždrimački slap, visok oko 29 metara, pa ćemo tu napraviti kratku foto-pauzu. U Uskoplju se ukrcavamo u autobus i nastavljamo put za Visoko kako bi posjetili Bosanske piramide Sunca. Povratak u Rijeku uz usputno zadržavanje na nekoj od zanimljivih lokacija radi razgledavanja i ručka. Dolazak u kasnim noćnim satima.

CIJENA PRIJEVOZA: 450,00 KN

U cijenu prijevoza uključeno je:

·         prijevoz modernim autobusom Rijeka – Buško jezero – Uskoplje – Visoko – Rijeka

·         putno osiguranje, osiguranje prtljage, vođenje izleta

·         planinarski vodiči.

CIJENA SMJEŠTAJA I OSTALOG: 400,00 KN

U cijenu smještaja i ostalog uključeno je:

·         večera, noćenje i doručak u Podgradini,

·         dva polupansiona na Radovini (večera, noćenje i doručak)

CIJENA  NE UKLJUČUJE:

·         ulaznicu za Bosanske piramide Sunca i podzemne tunele (10 KM = 40 kn)

PLANINARSKA OPREMA ZA PLANINARSKU TURU: Standardna planinarska oprema za

visoko gorje u ljetnom razdoblju: manji ruksak za ture, čvrste planinarske cipele, vjetrovka, košulja,

brzosušeće majice, flis, zaštita od sunca i vjetra, duge hlače, pokrivalo za glavu, rukavice, osobna apoteka, prva pomoć, lončić, pribor za jelo, teleskopski hodački štapovi, baterijska svjetiljka. Predvidjeti hranu za ture i 2,5 litre pića.

PRTLJAGA: Osobnu prtljagu za putovanje spakirati u putnu torbu ili kovčeg, ponijeti manji ruksak

za 1-dnevnu planinarsku turu, dokumente i novac zasebno (za put u BiH dovoljna je osobna iskaznica ili putovnica), predvidjeti hranu i piće za putovanje. Poželjno ponijeti udobnu obuću za put i pješačenje po turističkim lokalitetima (treking tenisice).

DOKUMENTI: Osobna iskaznica (za prelazak granice), važeća planinarska iskaznica, zdravstvena iskaznica.

Odazivom na planinarski izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča.

Napomena:

U slučaju objektivnih okolnosti na terenu moguća je promjena u programu putovanja i planu puta.

Organizator zadržava pravo na promjenu cijene ako se promijeni cijena smještaja i prijevoza te ako dođe do značajnije tečajne razlike između kune i konvertibilne marke.

Službeni organizator putovanja:

VIA - turistička agencija

Zgrada Jadrolinije Riva 16 (međukat) 51000 Rijeka, Hrvatska

tel/fax. +385 51 331 941e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

OPĆI UVJETI I NAPOMENE ZA PLAĆANJE:

Akontaciju u iznosu od 450 kn moguće je uplatiti najranije 15. 3. 2015., a najkasnije do 20. 4. 2015. Postoji mogućnost plaćanja prijevoza u dvije rate na sastancima društava koja organiziraju izlet.

Plaćanje za smještaj i ostalog: tijekom izleta.

Učesnik može otkazati izlet najkasnije 30 dana prije polaska. Nakon toga zadržavamo pravo na obeštećenje prijevoza u vrijednosti od 450,00 kuna ili učesnik mora naći zamjenu.

Organizator izleta: Diana Matešić (PD Obzova), mob: 098 425 793, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Suradnici: Ivan Šporčić (PD Duga), mob: 091 581 0288, Marijana Mužević (PD Strilež),  mob: 099 237 6266