Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Karavanke (SLO) 24.06. - 26.06.16.

Stol 2236m, Golica 1834m i Dovška Baba 1891m

Karavanke su planinski masiv između Slovenije i Austrije. Dugačak 120 km, pripadaju najdužim europskim masivima. Zajedno s Kamniškim i Savinjskim alpama čine prirodnu granicu između Koruške i Gorenjske. Karavanke nude dobru priliku za planinarenje s brojnim planinarskim domovima. Mnogi od vrhova pružaju dobar pogled na austrijsku i slovensku stranu. Austrijska strana je kamenita i strma, dok je slovenska strana manje strma, prekrivena smrekovom šumom, klekovinom i na višim visinama travom.

Datum: 24. - 26. lipnja 2016

Okupljanje: Vrata Jadrana, petak, 18 sati

Smjer i trajanje hoda:

Dan

Smjer

Sati hoda

Težina puta

petak

Krk-Bled-Valvosorijev dom

 

 

subota

Valvosorjev dom-Stol-Golica

8

lagana i zahtjevna

nedjelja

Golica-Dovška Baba - Dovje

8

lagana i zahtjevna

Prijevoz: autima

Ljetna oprema: zaštita od sunca, dovoljno tekućine, gojzerice, jakna, štapovi, osobna i planinarska iskaznica

Karta: http://www.karavanke.eu/resources/files/pdf/Karavanke_zahod_mala.jpg

Opis puta:

Polazimo sa Vrata Jadrana u 18 sati. Autima vozimo 2,5 sata do Valvosorijevog doma pod Stolom  gdje ćemo noćiti. Slijedeći dan rano ustajemo i započinjemo uspon na Stol koji traje 3  sata. U poslijepodnevnim satima nastavljamo grebenom Karavanki do Koče na Guslici u kojoj imamo večeru, noćenje i doručak. Idući dan (nedjelja) slijedi nastavak puta po grebenu do Dovške babe i silazak u mjesto Dovje odakle se vraćamo lokalnom autobusom linijom u Žirovnicu.

Troškovi: spavanje u Valvosorijevom domu 12 eura, spavanje u Koči na Golici 10 eura, vinjeta 15 eura/auto, gorivo  45 eura/auto, bus Dovje-Žirovnica 5 eura

Vodič i vođa puta: Zoran Sekovanić, 098 624 366