Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Veliki Kozjak 25.09.16.

Slike Stjepan

Slike Dragan N.

Slike Marijana

PD Alan-Veliki Kozjak 1629 m

Datum: nedjelja 25. rujna 2016.
 
Opis:
Polazište ovog planinarskog izleta je planinarski dom Alan na 1351 m. Od doma najprije slijedimo makadamsku cestu u smjeru Mrkvišta/Krasnog 1,5 km. Tu se ova makadamska cesta križa s onom koja vodi za Veliki Lubenovac, i na tom križanju skrećemo lijevo i nastavljamo tom cestom do skretanja na planinarsku stazu za uspon na Veliki Kozjak. Ovo skretanje je naznačeno smjerokazom i lako ga je uočiti. U nastavku staza nas vodi kroz visoku bukovu šumu. Pred sam završni uspon gubi se na dostignutoj nadmorskoj visini. Nakon depresije slijedi malo oštriji uspon najprije kroz bukovu šumu, zatim klekovinu i konačno po kamenjaru na sam stjenoviti vrh Velikog Kozjaka. Povratak idemo jednim dijelom po istoj stazi a zatim skrecemo na desno preko Velikog Lubenovca na Premužićevu stazu i spuštamo se stazom do busa na PD Alan.
Ukupna duljina staze iznosi 14 km, vrijeme hoda 5 – 6 h, ukupni uspon oko 380 m, zahtjevnost: srednje teška.
 
Polazak busa iz Krka u 7:00 h, postaja tifon 7:45 h, zatim magistralom do križanja iznad Jablanca i dalje brdskom cestom do planinarskog doma Alan. Polazak od doma u 10:00 h, V. Kozjak oko 13 h, povratak oko 16 h.
Na povratku odmor u Sv. Jurju, povratak u Krk oko 19 h.
 
Oprema: primjerena odjeća za planinarenje, gojzerice, štapovi, okrepa i voda iz ruksaka, planinarska, zdravstvena i osobna iskaznica.
 
Cijena izleta: bus 80,- kn, kalkulirano za 19 učesnika, ulaznica za NP Sj. Velebit 25,- kn
 
U slučaju lošeg vremena izlet se odgađa.
 
Prijave do zaključno srijede 20. rujna kod vodiča:
Stjepan Janeković 092 114 7500
 
Izlet je na vlastitu odgovornost!