Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Vrbnički đir 14.01.17.

 
Dan: subota, 14. 01. 2017.
Vodič: Stjepan Janeković 092 114 7500
Okupljanje: Vrbnik, pod Čerenec u 10 h, kod vinarije Katunar skrenuti desno na obilaznicu, nakon ca. 800 m na raskrnici za Vrbnik parkirati auto.
Težina puta: lagana kamenita staza, djelomično po makadamu, ukupni uspon oko 500 m, dužina staze 11 km, ukupno vrijeme hoda 3:30-4 h.
 
Opis staze: počinje s malo oštrijim usponom od 2 km po makadamskoj širokoj stazi, zatim spust u uvalu pored lokve Tohoraj, slijedi lagani uspon po uskoj stazi u uvali do Pod Mali Hlam. 500 m dalje nalazi se (suhi) izvor Vele Rike sa žigom i stari hrast. Slijedi vrlo strmi uspon oko 100 m na Mali Hlam 446 m čiji vrh je nažalost u električnoj ogradi radi jednog bika koji bi mogao biti u blizini. U blizini je lijepi vidikovac Hlam 425 m s pogledom na Vinodol. Staza se zatim spušta do Čičišća gdje napuštamo markaciju i idemo na novo probijeni vatrogasni put, s lijepim vidicima na Vrbnik i vrbničko polje, do iznad Tohoraja i silazimo do startne točke.
 
Oprema: primjerena odjeća za hodanje po kamenitom terenu, okrepa i piće iz ruksaka, planinarska, zdravstvena i osobna iskaznica.
 
U slučaju nepogodnog vremena izlet se odgađa.
 
IZLET JE NA VLASTITU ODGOVORNOST!