Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Snežnik (SLO) 11.03.17.

 
SNEŽNIK (1796 m n/v)
 
Datum: 11.3. 2017., subota
Prijevoz: osobni automobili
Okupljanje: Tifon  u 7.30 sati, Vrata Jadrana 8.00 sati
Trajanje hoda: 4 - 5 sati
Težina puta: srednje teška (zimski uvjeti)
Visinska razlika: 554 m
Vodič: Ibro Veletanlić,  mob. 091 7941091 
 
Opis puta
Sa Vrata Jadrana vozimo se do Ilirske Bistrice , a odatle do Sviščaka. Na parkingu ostavljamo aute odakle počinje naš uspon prema Snežniku. U početku prolazimo pored  vikendica i , nakon kraćeg vremena dolazimo na šumsku stazu i cestu kojima idemo sve do granice šumskog pojasa na visinu od oko 1500 metara. Izlaskom iz šume dolazimo na manju zaravan sa koje se ( za lijepog vremena ) nam se pruža pogled na , izdaleka vidljiv i lijepo oblikovan, vrh Velikog Snežnika. Dalje nastavljamo naš uspon kroz klekovinu "kozjom stazom" (pokrivena snijegom) do planinarskkog doma Draga Karolina, smještenog ispod samog vrha. Slijedi odmor. Ručak po želji u domu. Povratak je istim putem.
Svojom visinom Snežnik dominira okolinom pa sa njegovog vrha "puca" pogled ( razumljivo za lijepog vremena) u krugu od 360 stupnjeva, na Kvarnerske otoke, Velebit, Obruč, Snježnik, Risnjak pa sve do Kamniških i Julijskih alpi.
 
Oprema:
Planinarska oprema za zimske uvjete (gojzerice, gamašne, štapovi, zimska odjeća, dereze...)
Sa sobom ponijeti: planinarsku, osobnu i zdravstvenu iskaznicu.
 
Cijena prijevoza je 1 kuna po km podijeljeno na broj osoba u autu.
   
Prijavom na izlet svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-u za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.
U slučaju loših vremenskih uvjeta izlet može biti odgođen ili otkazan