Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Stara Baška - Obzova 10.12.17.

 
Datum: 10.12.2017. (nedjelja)
Mjesto  i vrijeme okupljanja: 8,oo sati na okretištu autobusa prije ulaza u St. Bašku.
Prijevoz: osobni automobili
Smjer: Stara Baška - Obzova - Veli hlam - Jasenova - St. Baška
Trajanje hoda: 5 - 6 sati  (cca 12 km)
Težina puta: lagana
Vodič: Ibro Veletanlić, mob. 091 7941 091
 
Opis puta
Od okretišta idemo cestom prema centru St. Baške, oko 1 km, do putokaza koji nas usmjerava na stazu koja vodi prema Obzovi (569 m n/v) najvišem vrhu otoka Krka. Većim dijelom uređena staza se konstantno uspinje, preko kamenitih i travnatih terena, do Kanjina ( područje ) a odavde, kroz bespuće do samog vrha.
Sa Obzove se vraćamo preko Zmine i Lipice do Velog hlama (482 m n/v) dijelom trase Treskavac - Baška koja se proteže rubnim dijelom  Bašćanske kotline.
Od Velog hlama se spuštamo na područje Jasenova pa  do Stupne i , na kraju, kroz prilično strm kanjon dolazimo ponovo u St.Bašku.
 
Oprema: stadardna pl. oprema : gojzerice (nikakve patike) štapovi, prikladna odjeća, dovoljno vode... Sa sobom ponijeti planinarsku, zdravstvenu i osobnu iskaznicu.
 
Prijavom na izlet svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-u za tekuću godinu ta da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.
U slučaju loših vremenskih uvjeta izlet može biti odgođen ili otkazan.