Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Putevima Dobrinjštine 07.12.19.

Slike Dragan

Slike Stjepan

 

PUTEVIMA DOBRINJŠTINE – planinarska obilaznica

Datum: 07.12.2019. (subota)

Mjesto okupljanja:  Dobrinj, placa.  

Polazak s place: 8.30. sati

Prijevoz: Dolazak osobnim vozilima. Parkirati na za to predviđenim parkiralištima izvan naselja.

Težina staze: Nezahtjevna, lagana staza.

Vodič i prijave: Dragan Nišler – 098 187 3209 – This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Napomena: Za one koji to žele, ručak nakon izleta u konobi Šantek. (Raskršće Rosopasno – Gabonjin, www.konoba-santek.com)

Opis izleta:              

Dobrinjska zaobilaznica upisana je u registar HPO još 1999. godine, gotovo 9 godina prije osnivanja PD Obzova otok Krk. Kao što je navedeno na početku teksta TZO Općine Dobrinj održavala je i markirala navedenu obilaznicu. Duž trase bilo je postavljeno i 7 kontrolnih točaka.

Danas je ista u prilično zapuštenom stanju, ne u smislu zarastanja u šikaru već zbog oznaka i putokaza. PD Obzova otok Krk preuzelo je na sebe obavezu da obnovi stare i postavi nove markacije, kao i da označi križanja puteva koja su sada bez natpisnih pločica, a s postojećim cijevnim nosačima. Kad se obnove markacije u skladu s kartografskim prikazom bitno će se olakšati kretanje obilaznicom, jer trenutno bez GPS uređaja za one koji su prvi put na stazi, vrlo je  vjerojatno da će zalutati. Jedino su dobro označene staze za mountain bike, koje su novijeg datuma.

Sama obilaznica je niz međusobno spojenih starih poljskih puteva i makadamskih cesta, koji prolaze uz maslinike i pašnjake, kroz drmune, a uključujući i jedan mali dio koji ide asfaltiranom prometnicom. Počinje i završava u Dobrinju, a prolazi redom kroz naselja; Sveti Vid, Gostinjac, Žestiliac, Polje, Šilo, Županje i Gornja Hlapa.

Godina otvorenja

1999

Društvo

TZO Dobrinj, Tz, Šilo

Web

http://www.tzo-dobrinj.hr

Kontakt osoba

Ana Gršković

Vrsta

vezna

Broj KT

7

Sati hoda (h:min)

6

Duljina (km)

18

Visinska razlika (m)

200

Opis puta

uključen u dnevnik

Priznanje

značka

Zadovoljava uvjete KPP

da

Dnevnik

Putevima Dobrinjstine.pdf

Oprema: Primjerena odjeća za planinarenje, gojzerice, štapovi, okrepa, dovoljno vode, planinarska, zdrastvena i osobna iskaznica.

U slučaju lošeg vremena izlet se odgađa.

Izlet je na vlastitu odgovornost!!