Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Slavnik 08.02.20.

Slike Dragan

 

Slavnik 1028 mnv

Dan i datum: subota, 8.2.2020.  Vrsta prijevoza: autobus

Polazak: Krk 7:00, Malinska 7:15, Njivice 7:30, Omišalj 7:45, Vrata Jadrana 8:15

Povratak: do 20:00 sati 

Cijena: 70 kn za članove Društva, članovi drugih društava 120 kn.

Opis izleta: krećemo iz mjesta Podgorje u podnožju Slavnika strmom stazom kroz šumu, a nakon nekog vremena čistinom nastavljamo do planinarskog doma pod samim vrhom Slavnika. Uspon traje oko 1,30 do 2 sata savladavajući visinsku razliku od 510 m.

Dom je opskrbljen jelom i pićem (primjeri cijena: njoki s gulašom od divljači 9 €, jota s kobasicom 6 €, bez kobasice 4 €, štrudla 3 €).

S vrha pruža se prekrasan pogled na Kopar i Tršćanski zaljev, Ćićariju pa čak i Alpe kad je vedro.

Vraćamo se istom stazom, do 1,30 sati hoda.

 

U slučaju nepovoljnog vremena izlet se može otkazati.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih sudionika izlet će se realizirati automobilima.

Zahtjevnost staze: kondicijski srednje zahtjevna, tehnički nezahtjevna

Oprema: standardna planinarska oprema prilagođena temperaturama ispod 0°C; gojzerice; štapovi; zaštita od mogućeg jakog vjetra; osobni dokument za prelazak granice; planinarska i zdravstvena iskaznica; tekućina i hrana ukoliko ne namjeravate jesti u pl. domu.

Vodič: Marijana Tomašić

Prijave i informacije kod vodiča na 091/512 6821 ili na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Najkasnije do: 6.2.2020. do 12 sati. Broj mjesta u autobusu je ograničen.

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-u za tekuću godinu  te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.