Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Staza kuša i krša (Kaštel Drivenik-Crikvenica) 08.01.22.

Slike Dragan

Datum: 8.01.2022. subota

Mjesto okupljanja: polazak u 7.30. s kolodvora u Krku, zatim Malinska 7.40. , Kijac 7.50, Njivice 7.55., Omišalj 8.05., Tifon 8.20. sati.

Prijevoz: autobus

Predviđeno trajanje hoda: 5 – 6 sati

Predviđena duljina hoda: Grupa A 14 km, grupa B 12,5 km

Polazište: Grupa A kaštel Drivenik, grupa B Dramalj                        

Vodič i prijave: Dragan Nišler, 098 1873 209, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

                          Stjepan Janeković

Troškovi prijevoza: ovisno o broju prijavljenih. Prijave se primaju zaključno sa četvrtkom 6.01.2022.

Mogućnost obroka nakon izleta (tko želi).

Opis izleta:

Područje vinodolske kotline pruža brojne mogućnosti organiziranja planinarskih izleta bilo duž obale, bilo prema Gorskom kotaru u skladu sa sloganom „korak od mora, dva od sniga“. Za navedeno, izdana je karta s ucrtanih sedam planinarskih staza i šetnica. Jedna od tih je i „staza kuša i krša“. Staza započinje u Novom Vinodolskom, a završava na prijevoju Orljak 260 mnm izmedu Jadranova i Drivenika. Staza je ukupne dužine 28 km, a većim djelom prolazi niskim brdovitim grebenom prosječne visine cca 300 mnm., kojim je Vinodolska dolina odvojena od mora.Greben je prema unutrašnjosti tj, Vinodolskoj dolini strm, a nagib prema moru blag. Na prostoru Crikvenice greben presjeca vodeni tok Dobričine. Staza pruža prekrasne vidike na morsku obalu i otočje Kvarnerskog zaljeva, planine Velebit i Učku te na Tribaljsko jezero, gradine u Driveniku, Grižanama, prolazi uz gradinu Badanj, kapelicu Sv. Kuzma, Sv. Barbaru te crkvu Sv. Jurja. Zbog njezine duljine, rutu izleta smanjiti ćemo na približno 14 km, s početkom kod kaštela Drivenik i završetkom u gradu Crikvenici. Grupa B kreće nešto kraćim prilaznim putem iz Dramlja. Za drugi dio „staze kuša i krša“ od Crikvenice do Novog Vinodolskog biti će  dogledno vrijeme isto organiziran izlet.

Autobus iz pravca Krka prvo vozi do kaštela Drivenik gdje se iskrcavaju planinari iz grupe A. Nakon toga nastavlja prema Crikvenici i zatim Dramlju gdje se iskrcavaju planinari iz grupe B. Autobus zatim odlazi do Crikvenice i parkira se na parkiralištu kod nogometnog igrališta. U neposrednoj blizini nalazi se i konoba Karoca, gdje oni koji to žele nakon pješačenja mogu ručati

Napomena: Na snazi su epidemiološke mjere. Obavezno je korištenje zaštitne maske u zatvorenim prostorima!!

Oprema:  Primjerena odjeća za planinarenje, gojzerice, štapovi, okrepa, dovoljno vode, planinarska, zdrastvena i osobna iskaznica.

U slučaju lošeg vremena izlet se odgađa.

Izlet je na vlastitu odgovornost!!