Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Učka 06.06.21.

Slike Ibro

Slike Stjepan

Učka, vrh Vojak (1396 m)

Datum, dan: 06.06.2021., nedjelja

Vrsta prijevoza: osobni automobili

Mjesto i sat polaska: Vrata Jadrana u 8:00 sati

Povratak: u ranim večernjim satima      

Opis puta:

Sa Vrata Jadrana idemo na izlaz sa autoceste za Opatiju pa na kraj Matulja gdje se, lijevo, odvaja cesta za Učku, prijevoj Poklon (922 m n/v). Produžavamo do restorana Dopolavoro gdje ćemo ostaviti automobile.

Odavde nastavljamo cestom oko 300 m i dolazimo do markirane planinarske staze koja se lijevo, odvaja od asfalta i vodi nas u konstantnom usponu

šumovitim podnožjem zapadnog obronka Plasa (vrh 1288 m n/v) i dovodi nas do sedla na kojem je križanje više planinarskih puteva. Mi idemo lijevo, prilično strmim usponom, oko 20-tak min do vrha planine Učke Vojak (1396 m n/v). Sa vrha se pruža prekrasan pogled na sve strane u krugu od 360 stupnjeva.

Sa vrha se vraćamo drugom (istočnom) stranom Učke gotovo cijelim putem kroz šumu do Poklona gdje imamo mogućnost okrijepe  ( piće i hrana) u nekoliko objekata.

Rok prijave: petak, 04.06.2021. do 20 sati

Zahtjevnost staze: kondicijski srednje zahtjevna, tehnički nezahtjevna

Oprema: osnovna planinarska oprema, adekvatna obuća, zaštita od kiše i vjetra.

Hrana i piće iz ruksaka.

Vodič: Ibrahim Veletanlić; prijave i informacije: 091/794 10 91

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-u za tekuću godinu  te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.