Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Platak - planinarska orijentacija 13.06.21.

Ako ste zainteresirani i želite se okušati u planinarskoj orijentaciji koju organizira PD Platak iz Rijeke, možete se prijaviti kod Alena Čančarevića na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  te ćemo se posložiti u tim/timove (3-5 osoba) koji će predstavljati PD Obzovu na događaju.
Sve informacije također kod Alena na 098/ 92 49 391.
 
Raspis:
 
HRVATSKO PLANINARSKO DRUŠTVO „PLATAK“, RIJEKA

poziva vas na

PLANINARSKO-ORIJENTACIJSKU VJEŽBU I DRUŽENJE
„TROFEJ PLATAK“
u nedjelju 13. lipnja 2021. na Platku

HPD Platak poziva sve zainteresirane planinare na zanimljivu i edukativnu planinarsko-orijentacijsku vježbu s druženjem na Platku. Ovim susretom želimo obnoviti tradicionalni „Trofej Platak“ kao rekreativno kretanje po lijepom planinskom krajoliku na širem prostoru Platka.

Planinarska društva imat će priliku sudjelovati ekipno, s ekipama do pet članova koji će predstaviti svoje matično planinarsko društvo, a planinarski vodiči HPS-a orijentacijski poligon obilazit će individualno.

Lokacija i vrijeme

Planinarsko-orijentacijsko druženje započinje 13. 6. 2021. u 10:00 sati, ispred Malog doma na Platku.

Svojem izvanrednom geografskom položaju Rijeka može zahvaliti da rekreaciju i aktivan odmor može organizirati vrlo uspješno u svojoj neposrednoj blizini, u bujnom zelenilu crnogoričnih šuma. Planinski masivi Snježnika, Platka, Risnjaka, Tuhobića, Bitoraja, Viševice i Bjelolasice omogućavaju bogat planinarski sadržaj. Smišljenim programom organiziranog planinarenja uspješno se mogu umanjiti negativni utjecaji koje danas sve više nameće novi način života.

Planina pruža čovjeku zadovoljstvo svojim ljepotama i čarima, ali stvara i brojne prepreke i opasnosti koje treba savladati da bi se po njoj moglo kretati. Savladati te prepreke u stanovitom vremenskom razdoblju upotrebom suvremenih pomagala, kao što su kompas, karte itd., osnova je planinarsko-orijentacijskog izazova. Prvo planinarsko-orijentacijsko natjecanje sa ciljem razvijanja orijentacijskih vještina organizirao je PD Platak još 1959. godine, na inicijativu Branka Lončara, doajena riječkog planinarstva. To natjecanje nazvano je „Trofej Platak“ jer se održavalo na terenima Platka i bilo je izrazito popularno jer su planinari tako imali upoznati i nepoznate kutke planinarskog lanca u blizini Rijeke.

Cilj našeg društva kao organizatora je, uz suradnju i potporu Komisije za vodiče Hrvatskog planinarskog saveza, obnoviti „Trofej Platka“ u novom formatu. Naglasak stavljamo na planinarsko druženje, pa susret nije natjecateljskog karaktera već je to orijentacijska vježba i druženje.         

Program

NEDJELJA 13. 6. 2021.

Vrijeme            Raspored                                                                                          Mjesto

10:00                Prvi start za planinarske vodiče                                                     Mali dom na Platku

10:30              Drugi start za članove planinarskih udruga                                    Mali dom na Platku

11:00              Dječji orijentacijski poligon                                                              Mali dom na Platku                                                                                                         

17:00              uručenje Trofeja predstavnicima planinarskih udruga                  Mali dom na Platku

BITNO – Zbog epidemiološke situacije želimo smanjiti potencijalni kontakt između sudionika. Dođite na start/štand sukladno programu. Na tom mjestu sudionici će dobiti karte. U trenutku „perforiranja“ vaše startne kontrolne točke počinje vam se mjeriti vrijeme.       

Pravila

  1. Pravo sudjelovanja imaju svi članovi Hrvatskog planinarskog saveza koji su sposobni baviti se planinarskim aktivnostima. Registracijom za sudjelovanjem potvrđujete da ste fizički sposobni za planinarskom aktivnosti u trajanju do 4 sata.
  2. Predstavnici planinarskih udruga mogu hodati u grupama 3 - 5 osoba. U slučaju većeg broja  zainteresiranih iz jednog društva može se formirati više grupa iz jedne udruge.
  3. Planinarski vodiči hodaju individualno i sudjelovanje na „Trofeju Platak“ im se računa kao vježba za obnovu vodičke licence.
  4. Sudionici se kreću na vlastiti rizik. Organizator nije odgovoran za bilo kakve ozljede ili materijalnu štetu nastalu prije, za vrijeme i nakon planinarsko-orijentacijskog druženja u sklopu „Trofeja Platak“.
  5. Obavezna oprema: kompas, redovna planinarska oprema
  6. Druženje će se održati bez obzira na vremenske prilike.
  7. Kotizacija po sudioniku 20,00 kn
  8. U slučaju nastanka posebnih okolnosti organizator zadržava pravo odgoditi druženje bez povrata startnine.
  9. Organizator može koristiti snimljene fotografije sudionika tijekom događanja za promotivne svrhe. Registracijom za sudjelovanje sudionici prihvaćaju da se fotografije snimljene tijekom aktivnosti mogu koristiti u promotivne i druge svrhe za HPD Platak.
  10. Druženje će se održati u skladu epidemiološkim mjerama.

Akcija se održava uz potporu i suradnju Komisije za vodiče Hrvatskog planinarskog saveza.