Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Treskavac - Bag 21.11.21.

Slike Ibro

Grebenskim putem iznad Baške - od Treskavca do Baga

Dan, datum: Nedjelja, 21.11.2021.    

Prijevoz: vlastiti prijevoz

Okupljanje: na prijevoju Teskavac, u 8.00 sati

U 8.00 sati krećemo s prijevoja Treskavac tzv. Vaclavovim grebenskim putem prema Bagu gdje se spuštamo u Bašku. Cijelim putem imat ćemo prekrasne otvorene poglede na okolna mjesta, otoke i planine te na mrgare, gromače i lokve uz samu stazu. Na nekim dionicama gdje nije ugažena staza hoda se preko oštog kamenja te je potreban dodatan oprez.

Za 18 km staze trebat će nam 6-7 sati hoda.

Aute ostavljamo na prijevoju Treskavac, a ovisno o broju vozača prilikom prijave, dogovorit ćemo prijevoz vozača iz Baške do Treskavca u povratku (potrebna zaštitna maska).

Planinari koji sakupljaju žigove Bašćanskih šetnica neka ne zaborave knižicu za žigove!

Oprema: Primjerena odjeća za planinarenje u skladu s vremenskim prilikama, visoke gojzerice, štapovi, okrepa, dovoljno vode, planinarska, zdrastvena i osobna iskaznica.

VAŽNO!!!      Zbog poznate situacije sa Covid-19 OBAVEZNO je korištenje zaštitne maske u zatvorenim prostorima dok se na otvorenom prostoru maske ne moraju nositi ukoliko je osigurana međusobna udaljenost od najmanje 1,5 m.

Prijave i informacije do kraja dana 20.11. kod vodiča:

Marijana Tomašić, tel.: 091 512 6821 ili This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-u za tekuću godinu  te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.