Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Izvor Rječine 05.12.09.

Mjesto i vrijeme polaska minibusa: Krk 7,30 – Kras 7,45 – Kijac,Njivice 8,00 – Omišalj 8,10

Cijena: 60 kuna (za 20 osoba)

Trajanje hoda: 20 km = 7 sati

Voditeljica: Ankica Šamanić-Žegarac – predlažem na povratku oko 17 h svratiti u Pizzeriju Anić u Kostreni, pizza i piće oko 50 kn

Opis puta:

Šetnja stazom započinje u 9 sati ispod Trsata, a nakon prijeđenih 19,5 kilometara stižemo do izvora Rječine. Šetnicu uz Rječinu u sklopu projekta revitalizacije porječja Rječine markirali su članovi PD HPT Učka u suradnji s Gradom Rijekom, Hrvatskim vodama i Općinom Jelenje. Šetnica je osmišljena kao kontinuirani pješački put od Trsata do izvora Rječine, uz mnoštvo putokaza i tabela, a od Trsata vodi do mosta Katarina te obuhvaća lokacije Žakalj – Podbadanj – Koporovo – Most Pašac – Grohovo – brana i akumulacijsko jezero Valići – Drastin – Lukeži – Ratulj – Martinovo selo – Trnovica – Kukuljani – izvor Rječine. Šetači kojma je staza duga gotovo 20 kilometara preteška za savladavanje, mogu se isključiti u Martinovom Selu gdje ćemo se odmoriti i popiti kavu te ih na povratku pokupiti.

Napomene: ponijeti gojzerice, kabanicu, gamaše zbog mokrog terena, štapove, vodu i hranu po potrebi, izlet je pogodan za sve uzraste, u slučaju kiše odgađa se za slijedeću subotu.

Slike Stjepan

Slike Dragan

Slike Vilma