Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Primorski Klek 21.04.13.

SLIKE IBRO

SLIKE STJEPAN

SLIKE DRAGAN N.

 

Primorski Klek 1214 mnv

Broj izleta:  105

Datum: 21. travanj 2013. (Nedjelja)

Mjesto okupljanja: Autobus kreće iz Krka u 8.00. sati prema odredištu

Prijevoz: Autobus

Opis puta: Predviđeno je putovanje autobusom ako broj zainteresiranih bude jednak ili veći od 20. U slučaju manjeg broja planinara organizirati će se prijevoz osobnim automobilima. Predviđen je polazak iz Krka u 8.00. sati. U slučaju da se kreće osobnim automobilima, mjesto okupljanja bilo bi na benzinskoj pumpi Tifon, odmah nakon Krčkog mosta, u 8.30. h.

Primorski Klek je sedmi po visini vrh u PGŽ i dio je skupine vrhova u kojima se još nalaze; Crni Vrh, Nebesa, Gornik, Snježnik, Guslica. Postoji više pravaca iz kojih se može doći do Primorskog Kleka. Duži put vodi od Podkilavca prema vrhu Nebesa i zatim na Primorski Klek. Kraći i lakši uspon kreće od Platka i može se izabrati sjeverni ili južni smjer prilaza. Uspon i silazak, ovisno o izabranoj ruti trajao bi ~ 5- 6 sati. Više detalja o izletu na sastanku koji će se održati u četvrtak 18.04.2013. u DC Kijac s početkom u 19.00. sati.

Cijena autobusa ili automobila ovisiti će o broju zainteresiranih planinara.

Oprema: odjeća primjerena vremenskoj situaciji, visoke planinarske cipele, štapovi, tekućina i hrana iz ruksaka, planinarska, zdravstvena i osobna iskaznica.

IZLET JE NA VLASTITU ODGOVORNOST!

Vodič: Ibro Veletanlić

Mob: 091 794 1091