Planinarsko društvo Obzova

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Dobrodošli

obzova no bgOvdje možete naći sve informacije vezane uz rad društva, pogledati na kojim smo izletima do sada bili i kako smo se proveli te koji su nam izleti i projekti u planu u budućnosti.

Posljednji izlet

 

21.02. Žbevnica

 

 

Nadolazeći izlet

Pogorelec (SLO) 28.03.15.

Slike Marijana

Izlet i susret s planinarima društva Novo mesto.

Vodič i prijave: Diana Matešić, 098/425793.

SEDLATA GLAVICA  (POGORELEC)
 
                        817m
 
Polazak: u 7.00 sati s autobusne stanice Krk – 7.40 benzinska stanica Tifon iza mosta 
 
Planinarska tura: Podturn – Sedlata glavica (Pogorelec) 
 
Težina puta: uglavnom lagana označena staza,  
 
Vodiči: Diana Matešić i domaćini iz Pohodniškog društva Novo Mesto
 
 
Iz Krka se vozimo u pravcu Delnica, Broda na Kupi, Kočevja prema Novom Mestu. U Podturnu nedaleko Dolenjskih Toplica čekat će nas planinari iz Pohodniškog društva Novo Mesto. Tu počinje naš zajednički izlet  po padinama Kočevskog Roga, uz šumsku poučnu stazu do ruševina gradine Rožek i pored jame Koliševka. 
Uređenim šumskim stazama dolazimo do vrha gdje je uređena pista ta paraglajdere. S uzletišta pod samim vrhom pruža se najljepši pogled na Dolenjske toplice i Novo Mesto. Vide se i Kamniške Alpe, Lisca, Gorjanci i Snežnik. S vrha ćemo se drugim putem spustiti do „polharske koče“ gdje će biti organiziran ručak (enolončnica) 
 
Oprema: primjerena planinarska odjeća i obuća, planinarska, zdravstvena i osobna iskaznica 
 
 
Prijave: Diana Matešić ( 098-425 793 ),  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.  U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, moguće su promjene plana ili potpuno otkazivanje izleta.