Planinarsko društvo Obzova

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Dobrodošli

obzova no bgOvdje možete naći sve informacije vezane uz rad društva, pogledati na kojim smo izletima do sada bili i kako smo se proveli te koji su nam izleti i projekti u planu u budućnosti.

Posljednji izlet

 

21.02. Žbevnica

 

 

Nadolazeći izlet

Hahlići 16.5. - 17.5.15.

Slike Dragan

HAHLIĆI

(s planinarima iz PD Mežica)

MUDNA DOL – FRATAR (1353 m) – SUHI VRH (1280 m) – OBRUČ (1376 m)

Datum: 16. i 17.5.2015. (subota i nedjelja)

Prijevoz: osobnim automobilima

Polazak: okupljanje u 8:00 sati na benzinskoj stanici Tifon (iza mosta) – 9: 00 Dražice

Vodiči: Diana Matešić, Marino Baćac i Ibro veletanlić

Subota (16. svibnja)

Planinarska tura: Podkilavac (351 m) – Mudna dol – Fratar (1353 m) - Suhi vrh (1280 m)–  dom Hahlić (1097m)

U Dražicama čekamo da nam se priključe naši prijatelji iz PD Mežica i zajednički krećemo prema domu na Hahliću. Uspon kroz Mudnu dol je najatraktivniji pristup domu jer vodi kanjonom rijeke Sušice usječenim u planinu, a nekoliko težih prolaza osigurano je stepenicama i sajlama. Nakon izlaza iz klanca staza vodi travnatim padinama uz prekrasne vidike na Kvarner. Prema željama i kondiciji planinara nastavljamo uspon na Fratar (1353 m), izdaleka prepoznatljiv vrh po tome što su mu padine strme i šumovite, a tjeme kamenito. Nakon uživanja u panorami spuštamo se do sedla i skrećemo na kameniti Suhi vrh (1280 m). U domu na Hahliću večera i druženje. Noćenje. Dio planinara koji neće noćiti u domu vraća se u Podkilavac do svojih automobila.

Nedjelja (17. svibnja)

Planinarska tura:  Planinarski dom Hahlić – Obruč – Podkilavac

Poslije doručka idemo na Obruč (1376 m) najviši vrh cijelog masiva popularno zvanog „Grobničke Alpe“. Nakon odmora na vrhu i uživanju u pogledima na Rijeku i cijeli Kvarner gosti iz Slovenije spuštaju se u Podkilavac i prije povratka kućama kratko će posjetiti  Opatiju i prošetati lungomare. Dio naših planinara može produžiti šetnju po atraktivnim područjima Hahlića i vratiti se u kasnijim popodnevnim satima u dolinu.

Oprema: primjerena planinarska odjeća i obuća, planinarska, zdravstvena i osobna iskaznica 

Prijave: Diana Matešić ( 098 425 793 ),  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Prijavom na izlet svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.  U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, moguće su promjene plana ili potpuno otkazivanje izleta.