Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Događanja

Izdvojili smo neka zanimljiva događanja, u nekima ćemo možda sudjelovati zajedno a neka možete i sami posjetiti.  • 27.05.2018. 29. Pješačenjem do zdravlja, PD Strilež

Mjesto okupljanja:centar Bribira, od 8:30 sati (prilaz Bribiru moguć je iz pravca Novog Vinodolskog ili od Crikvenice grižanskom cestom, cesta od magistrale kod Selca je zbog radova zatvorena!)

U ovoj godini u Vinodolskoj općini obilježava se 900 godina od dolaska Frankopana, a svojim tradicionalnim planinarskim pohodom pridružujemo se ovoj proslavi planinareći iznad Vinodolske doline.

U centru Bribira, u staroj jezgri okupit ćemo se, popiti piće dobrodošlice. Tu će biti i prijave za ručak (čobanac = 30 kn) , a nakon pozdravnog govora u pratnji vodiča krenut će grupe. Pohod „Pješačenjem do zdravlja“ predviđen je za članove planinarskih društava i rekreativce , uz pridržavanje uputa planinarskih vodiča.

START za A grupu je u 9 sati Opis staze: od centra Bribira cestom do crkve Sv.Martina, Podskoči, a dalje nemarkiranom, nezahtjevnom građenom stazom do spoja sa stazom litica. Dalje po markiranoj, kamenitoj stazi do odvojka za Duješin, a onda spust sve do Pavlomira po nemarkiranim stazama. Dužina: 15 km , hoda se oko 5 sati, visinski se prelazi 320 m u usponu i 450 m u silasku

START za B grupu je u 9:30 sati Opis staze: od centra Bribira cestom i planinarskom stazom od Podskoči do staze litica i njome sve do odvojka za Duješin. Nemarkiranom stazom spust prema Bribiru. Dužina: ukupno 7,7 km, visinski se staza uspinje 320 m u prvih 2,5 km Hoda se oko 3 i pol sata laganijim tempom kamenitim i šumskim terenima. Nakon povratka u Bribir kraća pauza za razgled starog grada. Iza toga , prijevoz autima /ili autobusom do Pavlomira na ručak.

Prijedlog za C grupu: ostanak u Bribiru nakon starta planinarskih grupa A i B. Razgled stare jezgre. U 10:30 sati polazak na stazu od Bribira do Duješina i spust do Pavlomira – hoda se oko 2 sata laganim tempom po šumovitom i kamenom terenu.

Pohod ćemo završiti u Pavlomiru gdje ćemo se prisjetiti da je Vinodolski zakonik donesen pred 730 godina , a Novi Vinodolski započeo sa organiziranim turizmom pred 140 godina. Dijelovi staza bez planinarskih markacija bit će dodatno označeni oznakama i trakama! Završetak pješačenja je u Vinariji Pavlomir gdje će biti organiziran ručak i evidencija sudionika.

 


  • 27.05.2018. Pohod na Mali Petehovac, PD Petehovac

Dragi planinari i prijatelji planina,

pozivamo vas da zajedno provedemo proljetni vikend.

U subotu, 26. svibnja 2018. godine  u 19.00 sati svečanom sjednicom obilježavamo 120 godina organiziranog planinarstva u Delnicama i Dan društva, u holu OŠ Ivana Gorana Kovačića Delnice uz prigodne izložbe fotografija „Planinarski trenuci u 120 godina“ te likovnih i literarnih radova „Biti planinar“ djece OŠ  I.G. Kovačića Delnice.

U nedjelju, 27. svibnja 2018. godine organiziramo 4. tradicionalni pohod na „Mali Petehovac“ (1105m).

8.30 - 10.00 sati    Okupljanje planinara ispred Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Delnice uz tople napitke i kolačiće, prijava i plaćanje kotizacije pohoda.

Izložba fotografija „Planinarski trenuci u 120 godina“

Izložba likovnih i literarnih radova djece OŠ Ivana Gorana Kovačića Delnice

10.00 - 10.10 sati  Pozdravni govor organizatora i informacije vodiča o usponu

10.15 sati  Početak uspona na Mali Petehovac (1,5 sati laganog hoda)

13.30 sati   Prigodno druženje  u Ugostiteljskom objektu.

Molimo vas da potvrdite dolazak do četvrtka 24.svibnja 2018.g. uz broj članova pohodnika te broj članova koji će konzumirati topli obrok, plaćen kotizacijom pri prijavi prije početka uspona na Mali Petehovac.

Veselimo se vašem dolasku i zajedničkom druženju!

Hpd Petehovac Delnice
 

  • 27.05.2018. Pohod zapadnom Medvednicom, PD Vrapče

 


  • 17.06. Pohod Tragom vitezova Ivanovaca, Planinarski klub Ivanec

ORGANIZATOR: „Planinarski klub Ivanec“ Ivanec

OKUPLJANJE: Ivanec, parking kod tržnice - 08.00 h I varijanta, - 10.00 h za sudionike II kraće varijante

I varijanta ( Pusta Bela –Šumi) zahtjevnija, planinarska

08.00 okupljanje u Ivancu, organiziran prijevoz za I varijantu                                                              
09.00 okupljanje u Belskom dolu, početak pohoda ( puna trasa)

OPIS (organiziran prijevoz iz Ivanca od 08.00 sati):
Zahtjevnija zbog dužine puta, uspona i silazaka (visinska razlika 100-300m) i hoda oko 4,00 sati, uz odmore. Početak u Belskom dolu, odnosno Seljancu, uspon uz Seljanečki dol ( potok u guduri između dva impozantna vrha – brijega Velike Zije (422m) i Velikog Krušljevca (511m)). Nastavljamo put do planinarske kuće Lujčekova hiža na Pokojcu. Poslije kraćeg odmora, nastavak puta preko Pisane pećine do Lovačke kuće Glavčica. Grebenskom varijantom pokraj kampa Javorja dolazimo na cestu na hrptu Male Ivanščice i njome lijevo  do Prinščaka. Silazak desno uz potok  do slapa i potoka Šumi. Krasan krajobraz, livade, slap i kaskade. Odmor, zajedno s sudionicima iz kraće varijante (rekreativne), ručak i druženje u izletištu Jarki uz živu glazbu, te u popodnevnim satima odlazak prema Ivancu. Relacija: Beli zdenci, Prigorec (INFO-punkt PKI), te dalje dvije varijante: cestom  (pješice ili vozilima), ili isključivo pješice , odnosno, prvo usponom na vrh Dubovci (470m)-kapela Sv. Duha i nastavak puta do ivanečkih jezera, te dolazak u centar Ivanca.

II varijanta (Željeznica -Šumi )- laka, rekreativna.

10.00 okupljanje u Ivancu, organiziran prijevoz za II varijantu
11.00 okupljanje u Željeznici (sudionici kraće varijante)
13.00 dolazak na lokalitet Šumi, ručak, popodnevna zabava uz živu glazbu

 

OPIS (organiziran prijevoz iz Ivanca od 10.00 sati):
Lagana, rekreativna, polazak oko 11.00 sati, trasom „Ivanečke planinarske obilaznice“ iz Željeznice, do potoka Šumi, te uspon na livade gdje slijedi odmor s ostalim sudionicima, te kasniji zajednički ručak i druženje u izletištu Jarki i odlazak u Ivanec. Dionica predviđena mladeži i sudionicima slabije kondicije u trajanju od oko 2,30 sata.

Kontakt brojevi, informacije i najave: Tomislav Friščić 098/9288413, Stjepan Kuštelega 091/7634655


  • HPD Platak - Dotaknimo stijene Matterhorna 4478 m

​Povodom 70 god. osnutka HPD Platak, pozivamo vas na jedinstveni planinarski izlet u Zermatt od 30.06. do 07.07.2018.

Program izleta obuhvaća atraktivne planinske vrhove iznad 4000m: Breithorn, Matterhorn, Monte Rosa.

Osim vrhova program obuhvaća atraktivne planinarske šetnice u okolici Zermatta, kao i obilazak najvećeg visećeg mosta u Europi. Smještaj u 2/3/4 i višekrevetnim app. u Zermattu. 

Cijena app. po osobi sa uključenim prijevozom 380 Eur.

Cijena brdske željeznice, sistema žičara po predviđenom programu za 8-dana po osobi 200 Eur.

UKUPNA CIJENA: 580 Eur (sa uključenim planinarskim vodičima i turističkim pratiteljem u autobusu)

Mogudnost plaćanja na rate počevši od 01.11.2017. do 01.06.2018.
 
U cijenu nije uračunato zdravstveno i putno osiguranje.
 
Za uplatu i program puta odgovoran Bistričić Zoran, 091/545 545 3