Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Događanja

Izdvojili smo neka zanimljiva događanja, u nekima ćemo možda sudjelovati zajedno a neka možete i sami posjetiti.  • 15.12. 23. memorijalni pohod Fokinom stazom, PD Psunj, Pakrac

​Tradicionalni memorijalni planinarski pohod FOKINOM STAZOM 1991.,organiziramo u subotu, 15. prosinca 2018. godine. Pohod se održava u znak sjećanja na Domovinski rat i pogibije naših branitelja – IVANA BEDEKOVIĆA, ANTU ĆURIĆA, FRANJU GAŠPARA, MARIJANA KULHAVOG FOKU, DRAŽENA HUDECA, ŽELJKA NOVOSELA I DARKA PEROŠA.

Kao i ranijih godina, prije samog polaska na pohod, ujutro od 9 do 10 sati, sudionici mogu besplatno pogledati stalni postav Muzeja vojne i ratne povijesti(https://www.facebook.com/mvrp.pakrac) koji je uspostavljen velikim trudom našeg pakračkog profesora Marija Tušeka i članova Kluba ratničkih vještina Pakrac. Muzej je na istoj adresi kao i prošle godine (Hrvatskih velikana 3) i nalazi se u bivšoj zgradi stare Gradske vijećnice, tzv. Varoške kuće, tj.iznad sadašnje prostorije Turističke zajednice grada Pakraca, bočni ulaz desno, 1.kat, u neposrednoj blizini Trga bana Josipa Jelačića.

Isto tako, ove godine, za sve sudionike pohoda biti će otvoren i Muzej grada Pakraca http://www.muzej-pakrac.hr/. Muzej grada Pakraca nalazi se nasuprot Muzeja vojne i ratne povijesti. Postav muzeja moći će se razgledati besplatno.

Prijava svih sudionika pohoda obavlja se odmah ujutro pri dolasku, na našemnaznačenome INFO pultu, na lokaciji okupljanja.
Polazak na pohod je u 10 sati sa mjesta okupljanja na Trgu bana Josipa Jelačića u Pakracu. Napominjemo da se parkirna mjesta u Gradu naplaćuju, pa o tome valja voditi računa. U neposrednoj blizini Trga na kojemuse okupljamo, nalaze se i lokacije bez naplate parkinga.
Iz Pakraca polazimo u organiziranoj koloni uhodanom trasom pohoda. Iznad crkvice Svetog Roka simpatizer planinara, naš sugrađanin Srećko Brus sa svojim prijateljima i ove će godine pod trijemom svoje kuće sudionike pohoda počastiti toplim okrepljujućim napitcima i slavonskim mesnatim prerađevinama. Na kraju ulice Sveti Rok, kod spomen–obilježja našim braniteljima, položit ćemo vijence, zapaliti svijeće i odati počast uz prisjećanje na Domovinski rat.