Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Vrila Gacke 03.06.18.

Lički gorski biseri i izvori Gacke – Otočac

Planinarski put Godača

Majerovo vrilo (460 m) – Veljun (1013 m) – Tonkovića vrilo

kondicijski i tehnički nezahtjevan K1/T1, oko 10 km


Datum: 3.6.2018.

Dan: Nedjelja

Mjesto i vrijeme okupljanja: Krk 7:00, Malinska (Plodine) 7:15, Njivice 7:20, Omišalj 7:30, Tifon 7:45, dolazak u Otočac, Sinac (11 km) oko 9.30 h

Trajanje hoda:oko 6 sati, visinska razlika: 553 m,

Prijevoz: Autobus, 40 kn, na bazi 49 osoba

Vodiči/organizatori: Ankica Šamanić (099 48 48 800) i Dražen Šegić

Opis puta:

Autobus nas vozi do sela Sinac kraj Otočca, u blizini Majerovog vrila gdje je početna točka planinarskog puta brda Godača na raskrsnici sa raspelom, info tablom i satnicom. Put se penje do najdužeg željezničkog tunela na pruzi Zagreb – Split, zatim dalje do vidikovca i vrha Veljun gdje ćemo imati duži odmor. Na vrhu je žig planinarske obilaznice Lički gorski biseri, te prekrasni vidici na Gacko polje i gradine Veliki i Mali Vital, predjela koja su bila naseljena još u vrijeme Japoda. Nastavljamo do Male Drage gdje se nalazi šumarska kuća idealna za kraći odmor. Silazimo na Tonkovića vrilo oko 16 sati i obilazimo izvore Gacke. Predviđen je polazak prema Čovićima oko 17 sati i ručak po dogovoru. Polazak za Krk oko 18,30 sati.

Prijava : na navedeni mob. ili This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. do petka 25.5.2018, zbog rezervacije autobusa. Ukoliko bude manje prijavljenih, moguća korekcija cijene.

Napomena:

Uzeti dovoljno hrane i vode – preporučeno najmanje 2 l. Izlet može biti odgođen u slučaju lošeg vremena. Postoji mogućnost obroka u restoranu od 50-60 kn za cijeli meni. Isto tako, za one kojima je predugo hodanje moguća je individualna posjeta mlinu i šetnja oko izvora.

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu.

Oprema:
-imati gojzerice ili čvrste treking tenisice, štapove po potrebi, odjeća i oprema u skladu s vremenskim uvjetima – zaštita od kiše i sunca,
-planinarska, osobna i zdravstvena iskaznica.