Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Od Dobrinja do Dobrinja 30.09.18.

 
Datum:  30. rujan 2018. (nedjelja)
Mjesto okupljanja: Dobrinj, placa. Polazak u 9.00. sati
Trajanje hoda:  Duljina rute izleta iznosi ≈ 22 km, približno 7-8 sati hoda
Težina puta:  Lagan, djelomično markirani put.
Ostalo: Ovisno o dogovoru na dan izleta, ručak (šurlice) u restoranu „Zora“
Vodič : Dragan Nišler                       
 
Opis puta:
Nakon okupljanja na Dobrinjskoj placi, spuštamo se prema istoku i prolazimo pored izvora vode Zviranj. Nakon nekoliko minuta odvajamo se od glavnog makadamskog puta i skrećemo lijevo na (markirani) stari kolni put koji vodi prema Solinama. Na jednom djelu mora se proći asfaltirana prometnica, a put nas dalje vodi do obnovljene crkvice sv. Filipa i Jakova. Crkvica je dosta stara i spominje se već u 14. stoljeću. Spuštamo se na asfaltiranu prometnicu i nastavljamo prema Čižićima. Na izlazu iz Čižića skrećemo na stari kolni put koji je nekad spajao Dobrinj s Omišljem.
Dolazimo do umjetne lokve i nešto malo dalje do lovačkog doma. Širokim makadamskim putem obilazimo oko jezera i kod farme s konjima skrećemo na stazu koja se nalazi na trasi vodovoda. Uskoro se dolazi do raskršća koje je označeno markacijama i na kojemu skrećemo prema Sužanu. Od Sužana vodi označeni široki makadamski put prema Klanicama (neposredno prije Klanica prelazi se preko asfaltirane prometnice). Iz Klanica starim kolnim putem spuštamo se prema koritu potoka i prelazimo preko mostića, a zatim se uspinjemo i nakon kraćeg vremena dolazimo opet na našu polazišnu točku, Dobrinj.
 
Oprema: Primjerena odjeća za planinarenje, gojzerice, štapovi, okrepa, dovoljno vode, planinarska, zdrastvena i osobna iskaznica.
 
Napomene: 
Izlet je na vlastitu odgovornost!