Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Eko akcija Kornić 03.11.18.

Slike Ibro

Vrijeme okupljanja: 9,00 h

Mjesto okupljanja: parkiralište na Dunatu
 
Prijave: Ružica Grgantov, tel.098 903 45 88, mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
Uz suradnju i pod pokroviteljstvom Gradskog društva Crvenoga križa Krk, PD Obzova organizira "Eko akciju Crvenoga križa u plavom" koja će se održati u subotu, 3.11.2018.god.na području Drmunćali, kod Kornića.
Čistiti ćemo, uređivati i označavati staze, a nakon toga slijedi roštiljanje i druženje u prirodi.
Sličnu akciju na tom lokalitetu imali smo 30.9.2017.god.pa možete pogledati slike s te akcije na našoj web stranici, u Ibrinoj galeriji , pod nazivom Radna akcija Kornić.
Bilo bi dobro da smo čim brojniji jer garantiramo uspješan rad, dobru klopu ( Ibro majstore!!!) i veselo druženje.
Zahvaljujemo Gradskome društvu Crvenoga križa Krk koji će nam osigurati rukavice, vreće, hranu i piće...a mi ponesimo dobru volju i potrebne alate poput škara i drugih rezalica.
I ne zaboravite se prijaviti za akciju kako bismo na vrijeme osigurali dovoljno hrane i pića.
 
Izvještaj:
Na 4.ovogodišnju eko akciju na kojoj je sudjelovalo PD Obzova otok Krk,uz pokroviteljstvo Gradskog društva Crvenoga križa Krk, pod nazivom "Crveni križ u plavom okviru"krenuli smo 3.11.2018.god.na području Drmunćali,  Kornić, Grad Krk.
Nakon okupljanja na Dunatu, a kasnije parkiranja kod groblja u Korniću, krenuli smo i utaborili se kod predivne lokve s prostorom za druženje i roštiljanje.Tri su ekipe s ukupno 33 ljudi ( - 5 "kuhara") krenule na zadatak čišćenja staza.Preko Trim staze došlo se do predjela Kućine, a od tuda stazama u pravcu Muraja, Kampelja i Kuke.
U četiri sata očišćene su sve navedene staze, odrezano je cca 10 kubika materijala (grana, trnja i svega što je smetalo prohodnosti staze).Materijal je, prema starim običajima,"prehićen na gromaču".
Radilo se, prvenstveno s dobrom voljom,  škarama, škaricama, pilama i jednom motornom pilom.
Nije bilo povrijeđenih, samo umornih, žednih i gladnih..ali to smo oko 14,00 sati nadoknadili na mjestu okupljanja oko lokve gdje su nam vrijedni kuhari organizirali okrjepu .
Hvala svima na sudjelovanju, a posebno hvala Gradskom društvu Crvenoga križa na logističkoj podršci.