Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Velika planina (SLO) 10.11.18.

Slike Dragan

Slike Ibro

 

Kamniško Savinjske Alpe - Slovenija

Velika planina, Gradišče 1666 m

Datum: 10.11.2018.

Dan: subota

Prijevoz: radi velikog interesa rezerviran mini bus sa 20 mjesta. Cijena 120,00 kuna po osobi. Prijave najkasnije do četvrtka u 12 sati na 098 624 366, Zoran.

Mjesto i vrijeme okupljanja: raspored autobusa uskoro

Oprema: standardna planinarska oprema prilagođena promjenjljivim vremenskim uvjetima sa zaštitom od sunca, kiše i hladnoće, štapovi, kapa i rukavice, termosica, osobna i planinarska iskaznica...

Prehrana: iz ruksaka ili u Domžalskom domu

Velika Planina je popularno i atraktivno turističko, skijaško i planinarsko odredište na južnom dijelu Kamniško –Savinjskih Alpa u Sloveniji, najveća visokogorska pašna planina na visini od oko 1600 m na kojoj se nalazi pastirsko naselje koje je jedno od rijetko očuvanih pastirskih naselja u Europi. Na planini je izgrađeno i turističko naselje od koliba izgrađenih u jedinstvenom stilu kao pastirske kućice i koriste se za smještaj gostiju, prave oaze mira za opuštanje od svakodnevnog stresa, brzog tempa života i moderne tehnologije. S Velike Planine pružaju se najljepši vidici prema vrhovima Kamniško-Savinjskih Alpi. Najviši vrh Velike Planine je „Gradišče“ na 1667mnv.

Grupa A

Stahovica - Gradišće (velika planina) - Kranjski Rak

Trajanje hoda 6 sati

Lagana označena put

Visinska razlika 1236m

Grupa B

Kranjski Rak - Gradišće (velika planina) - Kranjski Rak

Trajanje hoda 4 sati

Lagana označena put

Visinska razlika 637 m

Opis puta: planirana ruta grupe B planinarske ture je lagana i predviđena je za planinarke i planinare svih dobnih skupina. Pohod obuhvaća  obilazak znamenitosti na Velikoj Planini, Pastirsko naselje, Preskarjev muzej, Jamu Veternicu i Kapelu Marije Snežne do Domžalskog doma. A za one koji žele više planinarenja predviđena grupa A.

Obje grupe naći će se u Domžalskom domu, odakle dalje zajedno idemo na Gradišče :)

Napomene:

Prijave vođi puta do 9.11.

Vođa puta: Zoran Sekovanić

Vodiči: Ibro Veletanlić i Zoran Sekovanić

098 624 366