Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Hahlić 02.02.-03.02.19.

Slike Ibro

Slike Vedran

IZLET NA HAHLIĆ - 2 dana

Datum: 02. I 03.02. 2019 (2 dana)

Dan: subota i nedjelja

Prijevoz : osobni automobili

Mjesto i vrijeme okupljanja: Podkilavac (most iza zadnje kuće 50 m udaljen) 09:00 sati

Smjer: Podkilavac –“preko Čeke” – Hahlić

Vrijeme hoda: oko 6 sati po danu

Težina puta: Nezahtjevan  (nema prepreka)

Visinska razlika  803 m

Vodič: Vedran Veletanlić (mob.092 240 7839) (e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )

OBAVIJEST

Vremenske prognoze za vikend su mješovite, u nižim dijelovima moguća je kiša, a u višim kiša ili snijeg. Izlet će se održati normalno, uz moguću prilagodbu obilaska okolnih vrhova, ovisno o uvjetima.
Oprema za kišu i snijeg je obavezna (gamaše, kabanica, nepropusna navlaka za ruksak, kompletna presvlaka, zaštitna vrećica, po mogućnosti dereze). Što više opreme uzmete, to su veće šanse da nam neće trebati wink.

 

Dodatne PRIJAVE ili ODJAVE su moguće na broj 092/240-7839 do 12:00h u četvrtak 31.1. 
Nakon toga prijavljujem konačni broj i daljnje odjave/prijave više NEĆE biti moguće. 

 

Nikako nemojte zaboraviti planinarsku iskaznicu, bez koje nećete moći ostvariti 50% popusta na noćenje u domu. 
Jedan topli obrok (maneštra) će nas čekati u domu, ostali obroci iz ruksaka. Dom je opskrbljen pićem (sokovi, pivo, čaj, kava), no neprokuhana voda nije preporučljiva za piće. Ležajevi imaju posteljinu, osim ako ih taj vikend ne odnesu na pranje, što ćemo saznati u četvrtak i o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni. 
Vidimo se u Podkilavcu u subotu u 9:00 sati!

Opis puta

  1. dan

Od Podkilavca idemo “preko Čeke” oko 45 min kroz šumu, a potom dolazimo na prostrane, brdovite pašnjake preko kojih za oko 2 sata stižemo do doma Hahlić (1097 m N/V)

Nakon odmora produžavamo kroz netaknute prirodne divljine stoljetnih stabala bukve, jele, smreke…. izniklih iz kamene, vapnenačke podloge u podrucje koje je upravo zbog toga nazvano “Pakleno” do Nape, a odatle se penjemo na Bucov plato (1340 m N/V) stjenovitu zaravan ispresjecanu brojnim dubokim pokotinama. Vraćamo se šumskom stazom u planinarski dom Hahlić gdje ćemo prenoćiti. 

  1. dan

Ustajemo u 7 h  i nakon doručka krećemo prema vrhu Obruč (1376 m N/V) na koji stižemo za otprilike sat i pol hoda. Obruč je najviši vrh cijeloga masiva popularno zvanog »Grobničke Alpe«. Oko Obruča mogu se susresti divokoze čije je stanište na padini sjeverno od vrha. Na vrhu je prirodno stanište runolista. Sama vršna točka označena je malenim mramornim križem. Sa vrha se pruža lijep pogled na “Grobničke Alpe”, otoke, Učku, Kastavštinu, Grobinštinu, Slovenski Snežnik, Pakleno - tj 360° u krug. Nakon odmora na vrhu Obruča vraćamo se natrag u dom pa se poslije ručka spuštamo u Podkilavac.

 

Oprema: standardna planinarska oprema za dvodnevni izlet (gojzerice obavezne, štapovi, kabanica i naglavna baterija za svaki slučaj, presvlaka i papuče za dom). Sa sobom ponijeti osobnu, planinarsku (neophodna za dobivanje popusta na noćenje) i zdravstvenu iskaznicu te dovoljno vode iako je dom opskrbljen hranom I pićem.

Prijaviti se treba vodiču na mobitel ili mail najkasnije do 16.01.2019.g. zbog rezervacije noćenja prilikom koje treba uplatiti polog u iznosu od 50% cijene noćenja (koja za članove HPS iznosi 40,00 kn, a za ostale 80 kn). Vodič će uplatit polog koji će mu učesnici naknadno refundirati. U slučaju odustajanja PD Obruč, u čijoj je nadležnosti dom, ne vraća polog.

U slučaju nepredviđenih okolnosti, da je prilikom rezervacije dom popunjen i nema mjesta za spavanje, organizirat ćemo jednodnevni izlet o čemu će učesnici biti pravovremeno obaviješteni.

Prijavom na izlet svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.

U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti moguće su promjene plana.