Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Rt Kamenjak 13.01.19.

Slike Ibro

Slike Vedran

Rt Kamenjak, Staza orhideja Donji Kamenjak, Premantura, Istra

Datum:   13.01.2019.

Dan:        nedjelja

Prijevoz:   autobusom;  50,00 kn po osobi  na bazi 49 osoba (ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika doći će do korekcije cijene s obzirom na broj prijavljenih). Cijena za članove ostalih društava je 80,00 kn po osobi.

U slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika cijena će biti korigirana u skladu s promjenom.

Mjesto i vrijeme okupljanja:   autobusni kolodvor u Krku, polazak autobusa je u 07:00 sati.  Uz put ukrcavaju se sudionici na usputnim postajama prema rasporedu: Malinska 07:15 sati ; Njivice 07:30 sati; Omišalj 07:45 sati.

Trajanje hoda:  staza u dužini cca 13,5 km je položena i nije zahtjevna ali se zbog zaustavljanja i fotografiranja tijekom obilaska (park i otisci dinosaura u kamenu,  prelijepe uvale i plaže, beach bar Safari, itd...) predviđa trajanje obilaska od cca 5:00 sati.

Vodič /organizator:  Dražen Šegić ( mobitel: 091 165 4315, mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ), prijave do petka

Opis puta:

Od Krka preko Omišlja stižemo do odmorišta Vrata Jadrana gdje ćemo pokupiti eventualne putnike iz Rijeke i napraviti kraću pauzu od cca 20 min. Nastavljamo put za Pulu odnosno Premanturu gdje predviđamo dolazak oko 09:45.

Autobus nas ostavlja na rampi ulaza  a obilazak započinjemo zapadnim dijelom Rta Kamenjak kroz park dinosaura. Zatim odlazimo u uvalu Pinizula gdje ćemo u kamenoj stijeni pogledati otiske stopala dinosaura.  Nastavljamo obilazak kroz uvale Polje, Plovanje i Njive te dolazimo do vidikovca i beach bara Safari. Od te točke do najjužnije točke rta dijeli nas cca 1 km hoda .

Povratak prema Premanturi vodi nas kroz uvale Debeljak, Portić, Škokovica, Dražice i Lokva.

U Premanturi imamo mogućnost otići na maneštru s kobasicama ili nešto slično u gostionu Poli Krivoga po cijeni obroka od 35,00 kn po osobi.

U slučaju da se ne javi dovoljan broj zainteresiranih za obrok postoji mogućnost da krenemo prema Vodnjanu i posjetimo crkvu Sv. Blaža koja je poznata po zbirci relikvija i mumijama koje su izložene u njoj.

U kojem god slučaju povratak na Krk očekuje se negdje oko cca 21:00 – 22:00 sati.

Oprema: Standardna planinarska oprema primjerena godišnjem dobu: gojzerice, duge hlače, štapovi, jakne .. Sa sobom ponijeti osobnu, planinarsku i zdravstvenu iskaznicu.

Prijavom na izlet svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.