Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Ivanščica 20.07.19.

Datum: 20. 7. 2019. (subota)

Prijevoz : osobni automobili

Mjesto i vrijeme okupljanja: Krk 7.00 sati,Tifon kod mosta 7.30

Smjer: Prigorec-Ivanščica

Vrijeme hoda: 4-5 sati

Težina puta: nezahtjevan

Visinska razlika: 760 m

 

Oprema: standardna planinarska oprema primjerena vremenskim uvjetima, dovoljno vode. Sa sobom ponijeti osobnu, planinarsku i zdravstvenu iskaznicu.

 

Vodič: Marijana Tomašić 091/512 6821, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Prijave do četvrtka navečer, 18.7.2019.

Vrh Ivanščice je najviša točka Hrvatskog zagorja i ujedno najširi vidikovac na planini Ivanščici. Vršni dio Ivanščice zaposjednut je nizom objekata raznih namjena pa vrh gotovo i nema prirodnih obilježja. Prva, drvena piramida na vrhu podignuta je još 1893. godine, a danas na najvišoj točki stoji željezna razgledna piramida visoka 10 m. Oko 100 m sz. od nje je planinarski dom Josip Pasarić, a pokraj njega 60 m visok televizijski odašiljač. Na sz. strani nalazi se sjenica s vidikom prema sjeveru i zapadu. U vršnom dijelu još je nekoliko skijaških objekata i napuštena skijaška žičara.

Prijavom na izlet svaki sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ima uplaćenu članarinu HPS za tekuću godinu te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.