Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Mali Rajinac 15.09.19.

Slike Vedran

Slike Ibro

Slike Stjepan

Slike Marija

 

MALI RAJINAC (1699 m n/v)

 

Datum: 15.09.2019. g. (nedjelja )

Prijevoz: osobni automobili

Mjesto i vrijeme okupljanja: benz. post. Tifon ( iza Krčkog mosta ) u 7 h

Dužina puta: oko 5 sati

Visinska razlika: (105 m)

Vodič: Vedran Veletanlić, prijave Ibro Veletanlić , mob. 091/794 10 91

Opis puta:

Od Tifona se vozimo na relaciji Crikvenica - Senj - Sv Juraj. 200 m iza Sv. Jurja lijevo skrećemo  na planinsku cestu i nakon 14 km dolazimo u selo Oltare ( 940 m n/v ) a odatle se makadamskom cestom vozimo još 17 km do parkinga ispod pl. doma na Zavižanu ( 1594 m n/v ). U međuvremenu , na području Babić Siće ulazimo na područje Nacionalnog parka Sjeverni Velebit gdje moramo kupiti ulaznice. Od parkinga započinje naša planinarska avantura. Vraćamo se Zavižanskom cestom u smjeru Oltara oko200 m i nakon 15-ak min. hoda odvajamo se desno u šumu na stazu koja vodu prema Malom Rajincu ( 1699 m n/v ), cilju našeg izleta.

Nakon 20-ak min. izlazimo na travnatu visoravan Jezera , a 10 min. kasnije stižemo na Buljevac, prijevoj između Zalovačkog bila i Zavižanskog Pivčevca  ( 1676 m n/v ) Tu je križanje više putova. Mi ćemo nastaviti poludesnom varijantom jer je pogodnija i lakša, a pretežno vodi šumom do Generalskog doca. Idemo dalje do spoja sa drugom stazom koja vodi prema vrhu, a odavde još pola sata strmijim usponom  stižemo na vrh M. Rajinca.

Povratak je istim putem do planinarskog doma Zavižan gdje ćemo napraviti malo dulji odmor.

Preporučam ručak u Sv. Jurju.

Oprema: standardna planinarska oprema ( gojzerice, duge hlače, štapovi,) dosta vode... Sa sobom ponijeti osobnu, zdravstvenu i planinarsku iskaznicu sa plaćenom članarinom za tekuću god.

Prijavom na izlet svaki učesnik POTVRĐUJE da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.

U slučaju lošeg vremena ili nekih drugih, nepredviđenih okolnosti može doći do promjena plana ili otkazivanja izleta. 

Zainteresirani za izlet neka se jave do subote 14.09.2019.