Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Izvor Vele Rike - Mali Hlam 31.10.20.

Slike Stjepan

Izvor Vele Rike – Mali Hlam (446 m/nm)

Dan, datum: subota, 31.10.2020.       

Prijevoz: vlastiti prijevoz

Okupljanje: Parkiralište uz Zip line, ispred glagoljskog slova A, u 9.00 sati

Ovo bi trebao biti prvi u nizu izleta, planirano ih je šest, na kojima će se sakupiti svi žigovi Bašćanskih šetnica za sve one koji još nisu upoznali sve ljepote Baške i okolnih brda ili ih žele ponovo obići i osvojiti značku. Izleti će se redati od manje zahtjevnih prema onim težima.

Ovaj prvi izlet kondicijski nije zahtjevan, prilagođen je svim planinarima.

Hodat ćemo kružnom stazom 6-7 km i otprilike ukupno oko 3 sata hoda. Sa prijevoja Treskavac spuštamo se preko predjela Bojno te dalje stazom uz Stari hrast do izvora Vele Rike te dalje uspinjemo do vrha Mali Hlam. Vraćamo se neko vrijeme istim putem i onda uz vodotok rijeke lagano se spuštamo nezahtjevnim putem preko predjela Baba kroz šumu do glavne ceste pored restorana „Mošuna“.

Ručak nije organiziran, ali po povratku prilika je pojesti ili popiti nešto u „Mošuni“.

Rok prijave je petak, 30.10.2020.

Oprema: Primjerena odjeća za planinarenje, gojzerice, štapovi, okrepa, dovoljno vode, planinarska, zdrastvena i osobna iskaznica.

VAŽNO!!!      Zbog poznate situacije sa Covid-19 OBAVEZNO je korištenje zaštitne maske u zatvorenim prostorima dok se na otvorenom prostoru maske ne moraju nositi ukoliko je osigurana međusobna udaljenost od najmanje 1,5 m.

Prijave i informacije kod vodiča:

Marijana Tomašić, tel.: 091 512 6821 ili This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-u za tekuću godinu  te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.