Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Snježnik 13.03.22.

Slike Ibro

SNJEŽNIK    (1505 m n/v)

Datum: 13.03.2022.

Dan: nedjelja

Prijevoz : osobni automobili

Mjesto i vrijeme okupljanja: Mali dom Platak  08:30 sati

Smjer: Platak - Snježnik

Vrijeme hoda: 4,30 sati

Težina puta: nezahtjevan  (s obzirom na snježne uvjete potrebna je dobra kondicija)

Visinska razlika  504 m

Vodič: Ibro Veletanlić - prijave na mob.091 794 1091

Opis puta

Od Malog doma idemo do podnožja ski žičare Radeševo i dolazimo na makadamsku tzv. Rimsku cestu koja je nekad povezivala goranske krajeve s primorjem.

Nakon 30-tak minuta dolazimo do križanja na kojem mi skrećemo lijevo na stazu za Snježnik kroz tzv. “grlo”, uzak prolaz koji se nalazi na samom rubu šume. Ovdje izlazimo na travnate predjele sa dubokim vrtačama i oštrim, visokim liticama, a iznad nas se kojih stotinjak metara izdiže kamena gromada Snježnika visoka 1505 m . Pod njom se nalaze ostaci nekad lijepog i naširoko poznatog planinarskog doma.

Prilaz do vrha vodi serpentinama po prilično strmoj padini.

Ovdje ćemo se dogovoriti za nastavak puta ovisno o uvjetima na terenu.

Oprema: standardna planinarska oprema prilagođena snježnim uvjetima (nepromočive gojzerice obavezne, štapovi, kapa, tople rukavice)  Sa sobom ponijeti osobnu, planinarsku i zdravstvenu iskaznicu te dovoljno vode.

Prijavom na izlet svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča.

U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti vodič ima pravo promjeniti rutu ili otkazati izlet.