Planinarsko društvo Obzova

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Dobrodošli

obzova no bgOvdje možete naći sve informacije vezane uz rad društva, pogledati na kojim smo izletima do sada bili i kako smo se proveli te koji su nam izleti i projekti u planu u budućnosti.

Nadolazeći izlet

Pohod PD Obzova 22.04.18.

Slike Stjepan

Slike Marija

Slike Dragan

Slike Ibro

 

Planinarski pohod

Voz - Omišalj - Mirine

Datum: 22.04.2018., nedjelja

Opis

Početak pohoda je u 9.50 h (grupa A) i 10 h (grupa B).
 
Kako do staze:
Nakon prelaska mosta, skrenite na prvu cestu lijevo koja vodi prema aerodromu. Na kružnom toku na toj cesti, skrenite lijevo prema Vozu (nekadašnjem trajektnom pristaništu), jer je prije spuštanja, kod plantaže smilja, na desnoj strani, početak staze.
 
Kada se planinari iskrcaju iz autobusa, autobusi se spuštaju do pristaništa Voz, gdje malo pričekaju da stignu svi autobusi koji su ostavili svoje planinare na početku staze. Nakon toga, autobusi će krenuti prema parkiralištu kod jame Biserujka u mjestu Rudine, do kojega se dolazi skrećući lijevo s glavne  ceste (magistrale) kod rezervoara. 
 
Nakon što su se svi planinari iskrcali iz autobusa, grupa A i grupa B zajedno kreće prema jami Biserujka u Rudinama. Lagano ćemo hodati 2,5 sata kroz teren na kojemu ima kadulje, smilja, šparoga.. uz prekrasan pogled na more,most,kopno, Crikvenicu..
Staza je markirana i ide uglavnom izohipsom.
Pred Biserujku stižemo  oko 12 i 30  gdje biti pauza. Uslijediti će pozdravni govor i uputstva. Općina Omišalj će nas počastiti rakijicom..Tu će se dobiti kupon za ručak, pješačke karte otoka Krka..
Jama Biserujka će biti otvorena i  ulaz je, uz popust koji smo dobili, samo 15 kn. Karte za ulaz mogu se kupiti kod naše članice Andree. Prednost pri ulazu i razgledavanju imati će  grupa koji mora krenuti ranije. 
Za grupu A,pauza će trajati pola sata. Grupa B ostaje i može se prošetati do plaže ispod Rudina, posjetiti jamu... do 14 sati kada se treba ukrcati u autobuse.  Autobusi će grupu B odvesti do lokaliteta Mirine (antičko selo kod Omišlja), gdje ih čeka ručak, pivo, razgledavanje lokaliteta uz vodiča... Tko zna, možda bude i kupanja.
Grupa A, nakon pauze u Rudinama, u 13 sati kreće stazama prema Mirinama. Dio staze nije markiran te je potreban oprez. Posebno ćemo biti oprezni pri prelasku glavne ceste (magistrale), gdje će nam pomagati vatrogasci iz Omišlja. Predviđa se dolazak grupe A u Mirine oko 15.00 sati.
Za prvih 50 članova PD Obzove koji se prijave je predviđen ručak.
 
U 17.00 sati slijedi povratak kućama.