Planinarsko društvo Obzova

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Dobrodošli

obzova no bgOvdje možete naći sve informacije vezane uz rad društva, pogledati na kojim smo izletima do sada bili i kako smo se proveli te koji su nam izleti i projekti u planu u budućnosti.

Nadolazeći izlet

 

...uskoro...

Großvenediger (AT) 03.08.-04.08.14.

Großvenediger (3666m)

Großvenediger se nalazi u istočnom Tirolu i pripada planinskom masivu nacionalnog parka Hole Tauner. Četvri je vrh po visini u Austriji.

Ovo će biti prava i naporna visokogorska tura! 

Broj izleta: 131

Datum: 3. i .4. 8. 2014.

Dani: nedjelja, ponedjeljak, utorak (Dan domovinske zahvalnosti)

Okupljanje: u nedjelju krećemo u 05.00 sati s Vrata Jadrana

Prijevoz: autima, oko 330 km.

Smjer i trajanje hoda:

Hinterbichl (1329m) - Johannishuitte  (2121m) 2 sata

Johannishuitte  (2121m) - Defreggerhaus (2962m) 3 sata

Defreggerhaus (2962 m) - Großvenediger (3666m) 3 sata

Visinska razlika: 2337m!

Spavanje: u domu Defreggerhaus (2.962 m), EUR 10,50 ili EUR 18,00 po osobi. Vreće za spavanje ne treba (ima deka), ako tko želi može uzeti plahtu.

Oprema:  treba uzeti sve što je potrebno za hodanje po ledenjaku i zasniježenim padinama (cepin, dereze, uže, kaciga…)

Težina uspona:  F

Plan za grupu B: Hinterbichl (1329m) - Johannishuitte  (2121m) - Defreggerhaus (2962m), nije potrebna oprema za kretanje po ledenjaku i zasnježenim padinama. Spavanje u domu Johannishuitte. Staza je lagana i bez opasnosti.

Opis puta: nakon duge vožnje dolazimo u malo planisko mjesto Hinterbichl odakle zapoćinjemo uspon makadamskom cestom sve do doma Johannishuitte. (Za ovaj dio puta moguće je uzeti kombi-taxi). Dalje  nas vodi planinarski put kroz predivnu glečersku dolinu, preko zelenih pašnjaka, a zatim ledenjačkog kamenjara do doma Defreggerhaus gdje ćemo noćiti. Spavanje: u domu Defreggerhaus (2.962 m), EUR 10,50 ili EUR 18,00 po osobi. Vreće za spavanje ne treba (ima deka), ako tko želi može uzeti plahtu. Idući dan u zoru nastavljamo uspon morenom do ledenjaka, odakle se u navezu lagano penjemo sve do vrha Großvenedigera. Slijedi vrlo dugi spust, istim putem do ishodišta.

Troškovi:

Vinjeta/auto 15 EUR i gorivo 1 kn/km - dijeli se  na broj ljudi u autu, spavanje u domu 19 EUR i parking

Napomena: tko planira nositi gojzerice za automatske dereze treba obavezno uzeti i lakšu obuću u kojoj će se hodati do doma Defreggerhaus.

Vodič i vođa puta: Zoran Sekovanić, 098 624 366

Prijavom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.  U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, moguće su promjene plana ili potpuno otkazivanje izleta.