Planinarsko društvo Obzova

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Dobrodošli

obzova no bgOvdje možete naći sve informacije vezane uz rad društva, pogledati na kojim smo izletima do sada bili i kako smo se proveli te koji su nam izleti i projekti u planu u budućnosti.

Nadolazeći izlet

 

...uskoro...

Hamec - Dobrinj 16.02.14.

Slike Stjepan

Slike Dragan N.

Slike Z. Uzelac

Slike Vilma

 

Hamec – Rudine – Sužan – Meline – Dobrinj

Broj izleta: 122

Datum: 16.02. nedjelja

Mjesto polaska: Lokalitet Hamec (~ 700 m od kružnog toka kod aerodroma prema uvali Voz) ~ u 9.00 sati

Prijevoz: Autobus (ili osobni automobili) – ovisno o broju učesnika

Mjesto okupljanja: Svi sudionici dolaze osobnim automobilima u Dobrinj i parkiraju se nasuprot groblja na parkiralištu gdje ostavljaju automobile. Iz Krka dolazi autobus i u 8.30 sati kreće iz Dobrinja prema Omišlju, odnosno prema Hamecu. U ovoj varijanti autobus nas vozi samo do mjesta polaska. Iz Dobrinja se vraćamo kućama svojim automobilima.

Opis puta:  Hamec je lokalitet blizu ceste iz pravca aerodroma prema uvali Voz. Početak staze vidljivo je označen putokazom. U početku ide se širokom makadamskom cestom oko 2 km, a zatim se skreće na planinarsko/biciklističku stazu koja vodi do mjesta Rudine. Teren kojim vodi staza je uglavnom ravan i nije zahtjevan. Ide se rubom visoravni s  koje se pruža pogled prema naseljima na obali Vinodolskog kanala i planinama u zaleđu. Teren je jako izložen udarima bure. Nakon ~ 3,5 km staza izbija na makadamsku cestu koja vodi iz Rudina prema uvali Slivanjska. Nastavljamo makadamskom cestom, prolazimo pored ulaza u spilju Biserujku i zatim kroz mjesto Rudine koje po prema popisu stanovništva iz 2011. Godine broji 5 stalno nastanjenih osoba. Na izlazu iz mjesta s asfaltirane ceste skrećemo na makadamski put kojim izbijamo na asfaltiranu cestu koja vodi iz pravca Čižića prema Omišlju. Prelazimo preko ceste i upućujemo se prema livadi Mali lug i zatim stazom prema naselju Sužan. Zbog obilnih kiša moguće je da ovaj dio puta bude teško prohodan zbog vode i blata. Iz Sužana se strmo spuštamo prema istoku i dolazimo na lokalitet Meline. Ovdje prelazimo magistralnu cestu i uključujemo se prvo na makadamski put i prelazimo most preko Velog potoka , a zatim na kolni put koji nas vodi prema Dobrinju. Zadnja dionica je ujedno i najteža jer od nekih desetak metara nadmorske visine dolazimo na 205 mnv na kojoj se nalazi Dobrinj.                 Nakon pješačenja za one koji to žele, u gostioni Zora mogu pojesti šurlice s gulašom, cijena 50 kuna. Piće nije uračunato.

Duljina puta: ~16,5 km

Trajanje hoda (efektivno): ~ 6 h    

Cijena izleta autobusom ili automobilima ovisiti će o broju zainteresiranih planinara.

Oprema: Odjeća primjerena vremenskoj situaciji, visoke planinarske cipele, štapovi, dovoljno tekućine i hrana iz ruksaka, planinarska, zdravstvena i osobna iskaznica.

IZLET JE NA VLASTITU ODGOVORNOST!

Vodič: Dragan Nišler, Mob: 098 187 3209