Planinarsko društvo Obzova

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Dobrodošli

obzova no bgOvdje možete naći sve informacije vezane uz rad društva, pogledati na kojim smo izletima do sada bili i kako smo se proveli te koji su nam izleti i projekti u planu u budućnosti.

Nadolazeći izlet

 

...uskoro...

Peca (SLO) 11.10.-12.10.14.

Slike Zoran

KORDEŽEVA GLAVA (PECA)  - 2125 m

 KARAVANKE  (SLO) 

 

Br. izleta: 134

Datum: 11. i 12.10. (subota i nedjelja)

Prijevoz: autobus

Polazak: okupljanje u 6.30 sati na benzinskoj stanici Tifon (iza mosta) - 6.45 Vrata Jadrana

Vodiči: Diana Matešić i vodiči PD Mežica

Subota (11. listopada)

Nakon prelaska granice vozimo se u pravcu Ljubljane, Velenja, Slovenjgradeca i dolazimo u Mežicu.  

U 11:00 h predviđen je obilazak Podzemlja Pece – turistički obilazak nekadašnjeg rudnika olova i cinka, jednog od najstarijih rudnika u Europi. Prikladno odjeveni i opremljeni svjetiljkama sjedamo u autentične jamske vlakiće i vozimo se 3,5 km u unutrašnjost rudnika. Nakon vožnje nastavljamo pješice u pratnji stručnih vodiča razgledavati brojne eksponate u rovovima. Prostori su tako uređeni da izgledaju kao da su ih upravo napustili rudari. Više informacija o rudniku možete pronaći na www.podzemljepece.com.

Nakon obilaska rudnika autobusom dolazimo u Podpecu (755 m) i tu počinje naš planinarski uspon do Doma na Peci (1665 m) o kojem skrbe naši prijatelji iz planinarskog društva Mežica. Staza je lagana, nezahtjevna. Na početku je puta široka makadamska staza koja nakon nekog vremena prelazi u šumski put. Postepeno se penjemo i nakon 3 sata laganog hoda dolazimo do doma. Na par minuta od doma možemo se prošetati do vrha Male Peca (1731 m) ili razgledati špilju kralja Matjaža. Večera i noćenje.

Nedjelja (12. listopada)

Nakon doručka krećemo na vrh Kordeževa glava (Peca) (2125 m). Do vrha voda dvije staze. A-grupa će krenuti na vrh po ferati s obaveznom opremom (pojas, ipsilon, kaciga), a B-grupa lakšom stazom koje se pri vrhu spajaju. Za otprilike 1,5 h stižemo do vrha na kojem se nalazi razgledna ploča i žig. S obzirom da u blizini nema viših vrhova, na sve strane se pružaju prekrasni vidici. Lijepo se vidi Uršlja gora, Raduha i Olševa, najviši vrhovi Kamniških i Savinjskih Alpi i na sjeveru austrijske Alpe. Nakon zajedničkog fotografiranja i uživanja u pogledima svi se zajedno spuštamo do doma. Nakon kraćeg odmora i ručka spakirat ćemo ruksake i krenuti u dolinu, u Podpecu, gdje nas čeka autobus. Na povratku možemo skrenuti u Trojane na desert. Povratak u večernjim satima.

Više informacija www.hribi.net  izlet Podpeca – Kordeževa glava (Peca) (lahka pot)

                               www.hribi.net  izlet Podpeca – Kordeževa glava (Peca) (plezalna pot) 

Oprema: primjerena planinarska odjeća i obuća, planinarska, zdravstvena i osobna iskaznica

Cijena izleta: prijevoz 130 kn, dva topla obroka i noćenje u domu 20 €, ulaznica za Podzemlje Pece 8,50 €

Prijave: Diana Matešić ( 098 425 793 ),  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Prijavom na izlet svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.  U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti moguće su promjene plana ili potpuno otkazivanje izleta.