Planinarsko društvo Obzova

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Dobrodošli

obzova no bgOvdje možete naći sve informacije vezane uz rad društva, pogledati na kojim smo izletima do sada bili i kako smo se proveli te koji su nam izleti i projekti u planu u budućnosti.

Nadolazeći izlet

 

...uskoro...

Žanac-Diviška-Baška 21.12.14.

 
Žanac-Diviška-Baška-17 km
 
(zadnji ovogodišnji izlet)
 
Datum: Nedjelja 21. 12. 2014. start Žanac (Portafortuna) u 8:00 h
 
Prijevoz: Osobni automobili. Okupljanje na parkiralištu na autobusnoj stanici u Baški. Jedan dio automobila ostavljamo, i idemo svi prema Portafortuni gdje ostavljamo automobile i krećemo dalje.
 
Opis: Lagano, 4-5 h hoda, ukupni uspon 420 m  od 170 m na 470 m i spust u Bašku
 
Krećemo od parkirališta na Žancu uzbrdo makadamskim putem i nakon 0:45 h stižemo na golu istočnu otočku visoravan. Nastavljamo putem do grebena i vrha 470 m iznad slikovite lokve Diviške, odakle puca pogled na velebitski kanal, Senj i Velebit. Grebenski dio od Male luke do rta Glavina je specijalni rezervat za ptice Kuntrep. Spuštamo se do lokve koja je gromačama podijeljena na 5 dijelova.
 
Na putu po mjesečevom platou prolazimo pored novih starih mrgara koji su još u upotrebi. Na južnoj strani puta moguć je kratki uspon na Hlam 474 m i zatim spust i ulaz u borovu šumu i spust serpentinastom stazom do sv. Ivana i groblja s vidikovcem i dalje za Bašku.
 
Nakon završetka pješačenja planiran je domjenak za članove PD Obzove, najvjerojatnije u gradu Krku, restoran Torkul. Molimo da se prijavite na vrijeme kod vodiča izleta.
 
Oprema: Primjerena  odjeća za planinarenje, gojzerice, štapovi, voda za piće i prehrana iz ruksaka, planinarska, zdravstvena i osobna iskaznica.
 
Izlet je na vlastitu odgovornost!
 
U slučaju lošeg vremena izlet se odgađa!
 
Prijave do 18.12. kod vodiča: Stjepan Janeković: 092 114 7500